SKUPŠTINA GRADA ODLUČILA: Premešta se Spomenik žrtvama rata i braniocima otadžbine
Foto: Beta/Beoinfo

pala odluka

SKUPŠTINA GRADA ODLUČILA: Premešta se Spomenik žrtvama rata i braniocima otadžbine

Beograd -

Spomenik žrtvama rada i braniocima otadžbine 1990-1999. godine biće premešten sa Savskog trga na lokaciju ispred Železničkog muzeja, odlučili su danas odbornici Skupštine grada.

Zamenica predsednika Skupštine Andrea Radulović kazala je da je razlog za takvu odluku inicijativa Beograda na vodi, kao što je predviđeno dinamikom i rekonstrukcijom Savskog trga.

Spomenik će biti premešten na skver između ulica Hajduk Veljkov venac i Nemanjine, dok će na Savskom trgu posle rekonstrukcije biti podignut spomenik Stefanu Nemanji.

Radulović je dodala da su o novoj lokaciji odlučivali nadležni organi, te da su se s tim saglasili Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Udruženje ratnih vojnih invalida.

Uz ovu odluku odbornici je trebalo danas da donesu i odluku o podizanju Spomenika srpskim žrtvama ratova od 1991. godine na prostoru bivše Jugoslavije, ali će ta odluka sačekati narednu sednicu parlamenta zbog tehničke greške.

Naime, potrkala se greška i odbornicima je dostavljen predlog odluke sa pogrešnim nazivom, zbog čega je odlučeno da se ta odluka nađe pred odbornicima na sledećoj sednici skupštine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track