VESIĆ: U septembru saniranje deponije u Vinči! DONETA ODLUKA
Foto: Dragan Kadić

gradska skupština

VESIĆ: U septembru saniranje deponije u Vinči! DONETA ODLUKA

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će u septembru početi saniranje komunalne deponije "Vinča".

Vesić je objasnio da je saniranje deponije predviđeno danas donetom odlukom Skupštine grada Beograda, a koja se tiče dva plana detaljne regulacije za dalekovode od 35 i 110 kilovata.

Tim planovima se, kaže, završavaju sve obaveze kako bi uređenje deponije, za koju je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture izdalo dozvolu japansko-francuskom konzorcijumu, počelo već idućeg meseca.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Već je izgrađena brana koja treba da zaustavi njeno dalje širenje, posle saniranja će početi izgradnja fabrika za reciklažu građevinskog otpada, spalionice i svega što je neophodno da se otpad tretira na pravi način, rekao je Vesić i najavio da će Beograd početi i sa sortiranjem otpada.

Kako je rekao, tokom naredne godine izgradiće se 17 reciklažnih dvorišta, a uslediće čitav niz odluka kojima će se rešiti kretanje građevinskog otpada.

- Počeli smo da pravimo različite kontejnere za različite vrste otpada. Plan je da se u Beogradu otpad tretira na isti način kao u drugim zemljama Evropske unije, rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track