ZIMSKI RED VOŽNJE GSP OD PONEDELJKA: Više autobusa na ulicama Beograda, tramvaj 11 ići će od Kalemegdana do Bloka 45, ali preko Mosta na Adi
Foto: Printscreen/ Facebook/ Goran Vesić

POČINJE ŠKOLA, Najmanje vozila na ulicama biće u danima vikenda

ZIMSKI RED VOŽNJE GSP OD PONEDELJKA: Više autobusa na ulicama Beograda, tramvaj 11 ići će od Kalemegdana do Bloka 45, ali preko Mosta na Adi

Beograd -

Linija 504 će umesto sa Miljakovca ka Resniku saobraćati sa Ceraka

BEOGRAD - Zimski red vožnje počeće da se primenjuje od ponedeljka 2. septembra, a sugrađane će prevoziti 1.329 autobusa, trolejbusa i tramvaja javnog prevoza, odnosno 38 vozila manje nego prošle zime. Ipak, to je 294 vozila više nego što je krstarilo ulicama tokom leta.

Prvog školskog dana, na saobraćajnicama će biti 1.080 autobusa, 118 tramvaja, 94 trolejbusa, 33 minibusa i četiri elektroautobusa. U periodu između jutarnjeg i popodnevnog špica, saobraćaće oko 250 vozila manje, pišu Novosti.

Najmanje vozila na ulicama biće u danima vikenda. Subotom će tako, Beograđane voziti oko 850 vozila javnog prevoza, a nedeljom oko 750.

foto: Marina Lopičić

Od ponedeljka, Trg republike bi trebalo da bude otvoren za saobraćaj, pa će trolejbusi 19, 21, 22 i 29 voziti do Studentskog trga, kao i linija 31. U subotu, kako je najavljeno, proradiće i "Vrabac servis", pa će sugrađani besplatno moći da se voze pešačkom zonom.

Iz Sekretarijata za javni prevoz kažu da će, osim izmena zbog radova, od ponedeljka biti izmenjena trasa linije 11, koja će po ponovnom uspostavljanju saobraćati od Kalemegdana do Bloka 45 preko Mosta na Adi, a linija 504 će umesto sa Miljakovca ka Resniku saobraćati sa Ceraka.

foto: Petar Lazović

Uprkos najavljenom lepom vremenu i visokim temperaturama, od ponedeljka neće saobraćati ni sezonske linije koje su vozile do Ade Ciganlije, kao i linija 400 koja je saobraćala do vrha Avale. Tako će studenti i oni koji imaju višak slobodnog vremena do beogradskog mora moći da stignu biciklom ili linijama koje tuda prolaze.

I žitelji prigradskih opština mogu da odahnu, jer će od ponedeljka, uspostavljanjem zimskog reda vožnje, ponovo više autobusa ići za Lazarevac, Obrenovac, Barajevo, Sopot i Mladenovac. Iako je najavljeno da će od nedelje od Prokopa do Mladenovca početi da saobraća i BG voz, iz sekretarijata tvrde da se trenutno ne planira smanjenje broja polazaka na liniji 493, koja do ove opštine saobraća auto-putem.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track