Najnovije vesti

DELEGACIJA OPŠTINE SAVSKI VENAC U MOSKVI: Dogovorene zajedničke aktivnosti u oblasti sporta i kulture
Foto: Opština Savski Venac

DELEGACIJA OPŠTINE SAVSKI VENAC U MOSKVI: Dogovorene zajedničke aktivnosti u oblasti sporta i kulture

Beograd

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović predvodi delegaciju opštine u zvaničnoj poseti Centralnom administrativnom okrugu grada Moskve, na poziv predsednika okruga Vladimira Goverdovskog.

 

Tokom boravka u Moskvi Vujovićeva se sastala sa zamenikom predsednika Centralnog administrativnog okruga grada Moskve Sergejem Travkinom, nakon čega je sa zamenikom predsednika zaduženim za infrastrukturu, Andrejem Priščepovim, obišla metro stanice koje su u fazi izgradnje.

 

foto: Opština Savski Venac

Irena Vujović je pohvalila dvogodišnju uspešnu saradnju između dve opštine i izrazila spremnost da se ona u narednom periodu još više unapredi u skladu sa potpisanim sporazumom o saradnji.

 

- Danas smo sa rukovodstvom Centralnog administrativnog okruga grada Moskve dogovorili zajedničke aktivnosti u oblasti sporta koje će biti realizovane sledeće godine, što podrazumeva gostovanje mladih košarkaša sa naše opštine na prijateljskom turniru u Moskvi. Takođe, biće nam zadovoljstvo da i mi budemo domaćini mladim sportistima iz Moskve - rekla je Irena Vujović.

 

Ona je dodala da je pored razmene sportista, danas dogovorena i konkretna saradnja u oblasti kulture, kao i da se razgovaralo o održavanju manifestacije "Sajam opština", koja će biti organizovana od strane ove dve opštine, kako u Moskvi, tako i u Beogradu.

 

foto: Opština Savski Venac

Gosti iz Beograda imali su priliku i da se bliže upoznaju sa projektom "Moj okrug" koji se realizuje u svim okruzima grada Moskve radi efikasnijeg rešavanja komunalnih i drugih problema, a sve u cilju da se na najbolji način odgovori na potrebe građana.

 

Tokom posete Moskvi članovi delegacije opštine Savski venac prisustvovaće i Međunarodnom vojno-muzičkom festivalu "Spaska kula".

 

 

D.G.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...