električno ekološko vozilo, Svakog dana od 8 do 22

BEOGRAĐANI, OVO JE VRABAC: Danas od 11 voziće vas besplatno kroz pešačku zonu, a ovo mu je trasa (VIDEO)

Beograd -

BEOGRAD - Električna vozila koja će besplatno prevoziti Beograđane i turiste kroz pešačku zonu, danas će zvanično početi sa radom. Reč je o vrabac servisu i istoimenom vozilu čija je trasa i spisak svih stanica "okačen" na popularnim "totemima".

1 / 19 Foto: Zorana Jevtić

Vožnja ovim električnim vozilom je potpuno besplatna. Kao najčešći i najbrojniji putnici spominju se penzioneri kojima će ova kratka, ali interesantna vožnja kroz centar grada olakšati svakodnevne obaveze. S druge strane, verovatno će i deci biti interesantno, ali i strancima koji će vozeći se moći da detaljno pogledaju sve građevine u gradskom jezgdu.

Osam stanica, trasa 2,2 kilometra

"Vrabac servis" imaće osam stanica na trasi dužine 2,2 kilometara. Kretaće se sledećom putanjom: Kulturni centar Beograda - Delijska česma - Studentski trg - Kalemegdan - Konak kneginje Ljubice - Kosančićev venac - Topličin venac - Obilićev venac.

Čekanje 10 minuta

Interval autobusa je deset minuta, tako da nećete morati dugo da čekate. Osim toga, u ovom vozilu nema gužve jer, pored vozača, može da sedi još šest-sedam ljudi. Još jedna od pogodnosti jeste da ne morate brinuti o klimi, već je dovoljno uživati u vožnji tokom koje ćete se i rashladiti tokom toplog dana.

Za njih nema vikenda i izmene reda vožnje, vozači "Vrabac servisa" prevoziće putnike svakog dana od 8 do 22 sata. Zanimjivo je da je ovo drugo ekološko vozilo koje Beograd poseduje, tako da će se na ovaj način pokazati i briga za planetu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track