Najnovije vesti

VESIĆ: Nemački sistem potapajućih stubića od danas u centru Beograda
Foto: Zorana Jevtić

novina

VESIĆ: Nemački sistem potapajućih stubića od danas u centru Beograda

Beograd

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da od danas u najužem centru Beograda, na obodu pešačke zone, radi sistem potapajućih stubića kakav postoji u Berlinu i drugim nemačkim gradovima.

 

1 / 18 Foto: Zorana Jevtić

 

“Postavili smo 15 potapajućih stubića na7 lokacija na obodima pešačke zone. Svaka lokacija opremljena je sa kamerama i interfonom. Sistem upravljanja je putem TAG sistema. Vozilo koje ima rešenje Sekretarijata za saobraćaj Skupštine grada Beograda zavisno od režima ulaska koji mu je dodjeljen (6-9h za dostavna vozila, 00-24h za stanare u pešačkoj zoni, 00-08h za posebna vozila) mogu da ulaze automatski tako što kamera “očitava” tablicu samo na jednoj ili više lokacija, zavisno od rešenja Sekretarijata. Svi ulazi se nadgledaju putem kamera od 0-24 sata iz Monitoring sobe u garaži Obilićev venac kao i iz Kontrolno-operativnog centra u Masarikovoj ulici”, rekao je Vesić.

 

On je objasnio da stanovnici pešačke zone mogu od 0-24 sata da se informišu o načinima korišćenja potapajućih stubića na telefon 011 - 263 95 75.

 

(Kurir.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...