POGLEDAJTE KAKO IZGLEDAJU OBNOVLJENI TOPLIČIN VENAC I PARK VOJVODE VUKA: Nova mesta za šetnju i igru, park deci predao Minja Subota (KURIR TV, FOTO)
Foto: Facebook/Goran Vesić

završena rekonstrukcija

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDAJU OBNOVLJENI TOPLIČIN VENAC I PARK VOJVODE VUKA: Nova mesta za šetnju i igru, park deci predao Minja Subota (KURIR TV, FOTO)

Beograd -

Glavni urbanista Marko Stojčić i voditelj i kompozitor Minja Subota otvorili su danas renovirani park Vojvode Vuka na Topličinom vencu u Beogradu, uz dečije pesme i prigodan violinski koncert mladih izvođača.

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić

U parku je sada više zelenila, izgrađen je plato za izvođenje dečijih predstava, a najmlađi sugrađani dobili su penjalice, ljuljaške, klackalice...

"Na ovom mestu će sva talentovana deca Beograda moći da izvode ili pozorišne predstave ili muzičke koncerte. Ja lično, a verujem i svi ostali, radujem se svim onim nedeljama kada ćemo ovde imati divne događaje", poručio je glavni gradski urbanista.

Minja Subota kaže da je ovom parku opet "udahnut život" jer je poklonjen najmlađima, koji će moći tu da nastupaju, pokažu svoju kreativnost i umetnost.

"Moći ćemo da čujemo zvuke violina, flauta, da zaigraju dečiji folklori i da se čuje i stih mladih pesnika. Dobili smo park koji ima dušu", rekao je Subota.

Ovim povodom oglasio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu:

"Upravo je završena rekonstrukcija Topličinog venca i Parka vojvode Vuka, kako smo i obećali. Građani Topličinog venca sada imaju novu pešačku zonu, predivan park, pametne klupe, dečije igralište, nove fasade i nova stabla. Ovaj novi javni prostor biće predat građanima na upotrebu koncertom dečije muzike koji će voditi Minja Subota. Jer sve što smo uradili na uređenju grada radimo za tu decu koja ostaju iza nas! Zato što volimo Beograd!", napisao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track