Najnovije vesti

ŠKOLE SPREMNO DOČEKUJU ĐAKE: U Beogradu u školske klupe sešće 17.000 prvaka!
Foto: Shutterstock

počinje nova školska godina

ŠKOLE SPREMNO DOČEKUJU ĐAKE: U Beogradu u školske klupe sešće 17.000 prvaka!

Beograd

BEOGRAD - Nova školska godina počinje sutra, a u Beogradu će u školskim klupama prvi put biti skoro 17.000 mališana, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Čestitajući svim beogradskim prvacima, kao i ostalim učenicima polazak u školu, Gak je istakao da sve škole spremno dočekuju đake i najavio nastavak obnove i rekonstrukcije škola u Beogradu.

"U ovom trenutku vrednost svih započetih radova u školama je oko 800 miliona dinara, cilj je obnova svih škola kojima je to potrebno uz organizaciju nastave na način koji ne remeti decu, ali sa ciljem da uz strpljenje dok radovi traju ona kasnije dobiju što bolje uslove za učenje", rekao je Gak, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

On je podsetio da je najvažnija investicija u obrazovanju u ovom trenutku izgradnja škole u naselju Leštane koja je u toku, ali i da je započeta rekonstrukcija škole "1.300 kaplara" na Zvezdari, te da preporod u toku nove školske godine očekuje i osmoletke "Vladislav Ribnikar" i "Vladimir Rolović", gde radovi počinju sutra, kao i OŠ "Sveti Sava".

"Ovaj investicioni ciklus ne sme da stane. Prošle godine za nabavku računara, klupa, tabli i druge opreme neophodne školama Sskeretarijat izdvojio 150 miliona dinara dok je sada već u avgustu ta cifra premašena i do sada za te namene u 2019. utrošeno 180 miliona dinara", rekao je Gak.

U planu su, kako je istakao, obimni radovi i u školama "Vlada Obradović Kameni", "Rade Drainac", "Kneginja Milica", ali i u Trgovačkoj, Dvanaestoj gimnaziji...

Kurir.rs/Tanjug

Foto Shutterstock

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...