TRG REPUBLIKE POSTAJE TREĆA SCENA NARODNOG POZORIŠTA: Beograd dobija novi festival i rekonstrukciju Staklenca!
Foto: Promo

grad beograd

TRG REPUBLIKE POSTAJE TREĆA SCENA NARODNOG POZORIŠTA: Beograd dobija novi festival i rekonstrukciju Staklenca!

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zajedno sa upravnicom Narodnog pozorišta Ivanom Vujić Kominac, direktorkom Opere Jasminom Trumbetaš Petrović i direktorom Baleta Konstantinom Kostjukovim održao je konferenciju za novinare na kojoj je najavljen muzičko–scenski multimedijalni spektakl koji će se održati 8. septembra na Trgu republike pod nazivom "Pozorište na Trgu – portal ka vekovima".

Program traje od 11 sati do ponoći, a sadržaj će biti raznolik - od predstava za decu do opere i baleta.

foto: Promo

Goran Vesić rekao je da je jedan od razloga rekonstrukcije Trga da postane mesto za kulturne događaje, pozorišne predstave, koncerte i da je zbog toga, navodi, urađena posebna rasveta, kao i instalacije da bi takvi programi mogli da se održavaju.

"Trg će biti praktično treća scena Narodnog pozorišta. Želeli smo da pokažemo da je ovo sjajan prostor za takve manifetacije", kazao je Vesić i dodao da se uskoro očekuje raspisivanje konkursa za prostor na mestu zgrade Staklenca, što će, kaže, zaokružiti rekonstrukciju Trga.

U okviru manifestacije, predviđeno je da program započne u 11 sati promenadnim koncertom srpsko-japanskog prijateljstva na velikoj sceni Narodnog pozorišta, a u 12 sati kod Kultrunog centra Beograd uslediće program za decu - najlepše srpske bajke, kao i drugi sadržaji za najmlađe posetioce koji će trajati do 19 sati.

foto: Promo

Centralni deo programa počeće u 20 časova projekcijom istorijskih fotografija na zgradi Narodnog pozorišta, a odmah potom biće održan gala koncert opere Narodnog pozorišta ispred spomenika Knezu Mihailu.

Program se završava u ponoć, baletskom predstavom "Ko to tamo peva". Najavljeno je i da će Narodno pozorište biti otvoreno za obilazak posetilaca od 12 sati pa do uveče.

Kurir.rs/ Tanjug, Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track