KAFANSKA FEŠTA NA DUŠANOVCU: Beograd dobija novi festival u duhu starog grada (FOTO)
Foto: Printscreen Google Street View

festival u starom duhu

KAFANSKA FEŠTA NA DUŠANOVCU: Beograd dobija novi festival u duhu starog grada (FOTO)

Beograd -

Festival "Kafanska noć - u duhu starog Dušanovca" održaće se u petak, 6. septembra od 19 časova ispred restorana "Ustanak" na Dušanovcu.

Cilj ove manifestacije, koju je medijski podržao i Kurir je da se reafirmiše starogradska muzika, kao i da se prikupi pomoć za Dom za decu "Moša Pijade" iz Ustaničke ulice.

Na prostoru gde su nekada carovali junaci čuvenog romana "Kad su cvetale tikve" okupiće se najpoznatiji izvodači kafanske muzike.

Uz Narodni orkestar RTS, nastupiće Merima Njegomir, Slavko Banjac, Gordana Stojicević, Rade Vučković, Dejan Matić, Bane Vasić, Nikola i Marko Rokvić, Mira Aleksić, Mari Mari, kao i solista Mostar sevdah rejunion benda - Milutin Sretenović Sreta.

foto: Printscreen Google Street View

Na bini će im društvo praviti najpoznatiji srpski glumci, a nastupiće i bendovi Grupa građna, Tamburica 5, Skala, Bele pčele, Vlada Baralić, majstor na fruli, ansambl Ustanak...

- Festival je zamišljen kao jedan fin, kulturni skup ljubitelja kariranih stolnjaka, violine i harmonike, ali i porodičih ljudi koji tradiciji žele da nauče i svoju decu, rekao je za Kurir Dušan Živić, vlasnik "Ustanka" i organizator manifestacije.

(Kurir.rs/R.N)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track