SVI ODUŠEVLJENI

UŽIVO POZORIŠTE NA TRGU - PORTAL KA VEKOVIMA: Nesvakidašnji spektakl usred Beograda trajaće DO PONOĆI! (KURIR TV)

Beograd -

Rekonstruisani Trg republike danas je postao pozorišna scena pod vedrim nebom, jer je u 11 sati počela manifestacija "Pozorište na trgu - portal ka vekovima", koja će trajati do ponoći.

Baletskom predstavom “Ko to tamo peva” na muziku Vokija Kostića, a u izvedbi baletskog ansambla Narodnog pozorišta, završiće se današnja kulturna dešavanja na trgu Reublike.

Ispred glavnog ulaza zgrade Narodnog pozorišta u 20.30 počeo je gala koncert Opere u kojem učestvuju solisti, hor i orkestar te ustanove.

Projekcijom istorijskih fotografija trga kroz vekove na fasadi Narodnog pozorišta u 20.30 otpočeo je i glavni program večeri - gala koncert Opere Narodnog pozorišta.

Jedinstvena manifestacija na otvorenom koja se večeras odvija u Beogradu prilagođena je i najmlađima, pa je tako u toku opera Bastijen i Bastijena u izvođenju Narodnog pozorišta.

Na renoviranom Trgu republike u 16 sati počeo je koncert Mladih operskih nada – članova Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ispred Kulturnog centra Beograd počeo je džez koncert, nastupaju mladi muzičari.

Beograđani uživaju u nastupu studenata Fakulteta muzičke umetnosti.

Od 14 sati ispred pozorišta "Boško Buha" krenula je zabava za mališane koju izvodi cirkuska trupa Kinetrop pod nazivom "Karusel kroz istoriju".

Mališane je oduševio mađioničar kao i izvođenje bajke "U cara Trojana kozje uši", dok su odrasli imali prilike da uživaju uz grupu "Mew and the woof woofs" koja je izvodila strane hitove.

Manifestacija je inače krenula u 11 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Promenadnim koncertom srpsko-japanskog prijateljstva.

U planu je da dueti džez i autorske muzike krenu u 17 sati u Kulturnom centru Beograda, a sat kasnije na Trgu republike kod drvoreda prema Kolarčevoj ulici, biće održana Mocartova opera za decu i omladinu "Bastijen i Bastijena".

Centralni deo događaja počeće u 20 sati projekcijama na fasadama Narodnog pozorišta kojima će se oživeti arhitektura i prikazaće se rekonstrukcija Beograda od 1868. godine do danas. Ispred ulaza u zgradu Narodnog pozorišta biće u 20.30 održan koncert Opere Narodnog pozorišta, a zatim i revija pozorišnih kostima.

Manifestacija će biti završena baletom "Ko to tamo peva" na Trgu republike.

foto: Kurir TV

Kurir.rs/Foto: Printscreen Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track