Najnovije vesti

KURIR NA LICU MESTA

VESIĆ JUTROS U VANREDNOJ INSPEKCIJI NA TRGU REPUBLIKE: Izvođač ima 35 dana da presloži sve kocke o svom trošku i napravi biciklističku stazu! To su građani platili i moraju da se odgovorno odnose prema parama građana! PREGLEDAĆU SVAKU KOCKU (KURIR TV)

Beograd

Obustave saobraćaja neće biti ni u jednom trenutku. Radiće se noću, u posebnom režimu, u etapama, ali obustave neće biti, rekao je Vesić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić jutros je bio u vanrednoj inspekciji na Trgu republike u centru Beograda i proverio pritužbe građana, biciklista, motciklista i Udruženja majki, da kocke koje se nalaze na kolovozu nisu dovoljno funkcionalne i naglasio da će u narednih 35 do 40 dana sve da dovede u red. 

1 / 28 Foto: Ana Paunković

Vesić je naglasio da će izvođač radova u roku od 35 do 40 dana o svom trošku to da ispravi, jer su to građani platili i mora odgovorno da se odnose prema parama građana.  

"I kolovoz mora da se koristi kao što se koristi i Trg republike. Neće biti zaustavljanja saobraćaja, radiće se i noću, radiće se u etapama. Presložiće se svaka kocka", istakao je  Vesić i dodao da hoće da ovaj kolovoz bude napravljen tako da svi mogu da ga koriste. 

foto: Ana Paunković

Vesić je još jednom ponovio da građani neće da trpe zato što neko nije predvideo da i motociklisti i sve kategorije stanovništva koriste kolovoz oko trga. 

"Mi nismo Dragan Đilas"

- Mi nismo Dragan Đilas koji plati 39 miliona evra dodatne radove na Mostu na Adi pa 14 evra plati da mu otvore most na Novu godinu kada je izborna kampanja. Mi odgovrno vodimo računa o svakom dinaru građana i ono što se bude radilo na Trgu radiće se o trošku izvođača. Ono što je najvažnije Grad Beograd neće koštati nijedan dinar, neće biti obustave saobraćaja ni u jednom trenutku, radiće se u etapama a ono na šta ću insistirati jeste da izvođač uradi biciklističku stazu o svom trošku - rekao je Vesić i dodao da je nedopustivo da se ne razmišlja o tome da biciklisti i motociklisti koriste ovaj trg, a dajemo prednost biciklističkom saobraćaju. Uradili smo preko 20.000 metara kvadratnih pešačkih zona, a ovaj trg treba da koriste sve kategorije građana i kolovoz treba da bude prilagođen da ga koriste sve kategorije građana.    

Vesić je dodao i da je urađen odličan posao i da je trg prelep, što svi kažu. Ono što je nedopustivo jeste da se nije razmišljalo o tome da kolovoz koriste i biciklisti i motociklisti.

- Presložiće svaku kocku, a ja ću biti ovde sledećih 35 40 dana i pregledaću svaku kocku - naglasio je Vesić i ponovio da obustave saobraćaja neće biti. 

O šahtovima

Na pitanje gde se nalaze šahtovi, o čemu se danima priča na društvenim mrežama da ih navodno uopšte nema, Vesić je odgovorio da su to gluposti.

foto: Ana Paunković

- Evo vidite ove crte ovde, tu se sliva voda, ali oni to ne znaju - uzviknuo je Vesić.

(Kurir.rs/E.K.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...