Najnovije vesti

Poremećaj snabdevanja na Paliluli i Starom gradu

ŠOBOT IZ BEOGRADSKOG VODOVODA: Posle pucanja cevi u Karnegijevoj viši spratovi BEZ VODE! Popravka minimum DO PONOĆI (KURIR TV)

Beograd

Cev se zatvara uz pomoć 10 zatvarača, zasad je zatvoreno 8...

BEOGRAD - Poremećaje u vodosnabdevanju imaće danas stanovnici gradskih opština Plalilula i Stari grad zbog pucanja magistralne cevi F 700 na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije.

1 / 8 Foto: Tanjug/Bojan Stekić

"Poremećaje u vodonabdevanju imaće građani koji žive na višim spratovima, a oni koji žive na nižim spratovima umanjen pritisak na opštinama Palilula i Stari grad", rekao je Vladimir Šobot iz JKP Vodovod i kanalizacija.

foto: Youtube Printscreen

Prva procena Beogradskog vodovoda i kanalizacije je da će kvar biti otklonjen do ponoći, a Šobot dodaje da će se tačna informacija znati kada počne otklanjanje kvara. Građani će imati problema sa vodosnadbevanjem sve dok ne bude otklonjen kvar.

Kako je naveo, magistralna cev koja je jutros pukla snadbeva dva centralna gradska rezervoara, Glavni i Pionir. Šobot je rekao i da se cev zatvara uz pomoć 10 zatvarača, da je za sada zatvoreno sedam, a da je ostalo još tri.

Do pucanja cevi došlo je jutros pre pet sati, a ekipe JKP Vodovod i kanalizacija od tada su na terenu.

U toku je zatvaranje cevovoda na kojem je došlo do havarije, izjavio je za Beoinfo rukovodilac službe za komunikaciju JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Vladimir Šobot. "Osam zatvarača je zatvoreno, ostaju još dva, a zatvaranje se mora vršiti lagano kako ne bi došlo do daljih komplikacija. Očekujemo da će u narednih 20 minuta doći do zatvaranja i da će se sprečiti dalje oticanje vode niz ulicu", pojasnio je Šobot.

foto: Tanjug/Bojan Stekić

"To je cevovod koji snabdeva naša dva glavna rezervoara, 'Glavni' i 'Pionir'. To nije distributivni cevovod odakle se snabedevaju građani", objasnio je on.

Kako je rekao, nije tačna informacija koja se pojavila na društvenim mrežama da je ta cev zamenjena pre dva dana, jer to nije cev koja se menja kada se radi rekonstrukcija, već cev koja se menja na 30 do 40 godina.

"Takav posao zamene trajao bi mesec dana", naglasio je Šobot.

foto: Tanjug/Bojan Stekić

Očekuje se, dodao je Šobot, da potrošači u centralnim gradskim zonama, u opštini Stari grad i delu opštine Palilula, mogu osetiti poremećaj u vodosnabdevanju, prvenstveno oni na višim spratovima.

Prema njegovim rečima, sve ekipe su na terenu od jutros i rade na otklanjanju kvara. Iz ovog preduzeća se izvinjavaju građanima na neprijatnosti i poručuju da će nastojati da u što kraćem roku reše ovaj problem.

(Kurir.rs/Tanjug/Beoinfo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...