TERETANE, LAMPIONI, PEŠAČKA STAZA, DEČJE IGRALIŠTE: Evo kako će izgledati park Šumice
Foto: Beoinfo

radovi će trajati do proleća

TERETANE, LAMPIONI, PEŠAČKA STAZA, DEČJE IGRALIŠTE: Evo kako će izgledati park Šumice

Beograd -

BEOGRAD - U parku šumi "Šumice" počela je izgradnja pešačkih staza, dečjeg igrališta, teretane na otvorenom i prostora za pse, a sve to će, prema proceni nadležnih, biti završeno do proleća.

Radove su danas obišli predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, član gradskog veća Dragomir Petronijević, odbornik Skupštine grada Beograda Aleksandar Mirković i direktor Gradskog zelenila Slobodan Stanojević.

foto: Beoinfo

Petronijević je istakao da se sve to radi na inicijativu građana pet mesnih zajednica i naveo da će sa 60 novih lampiona park šuma biti još bolje osvetljena i samim tim bolje obezbeđena, kao i da će komunalna milicija i policija više kontrolisati park.

"Nastavićemo da povećavamo zelene površine. Godišnje zasadimo oko 5.000 stabala, a cilj nam je da imamo 25 odsto zelenih površina u gradu", rekao je Petronijević.

Predsednik opštine Voždovac zahvalio je gradu Beogradu i gradskom preduzeću Gradsko zelenilo što su, kako kaže, izašli u susret građanima.

foto: Beoinfo

"U proteklih šest godina na teritoriji gradske opštine Voždovac i na inicijativu građana uradili smo oko 60 dečjih igrališta. Nadam se da ćemo to proširiti i na podavalske delove opštine Voždovac", rekao je Savić.

On je podsetio da je na teritiriji te opštine rekonstruisano svih 16 osnovnih škola.

Stanojević je objasnio da će u park šumi Šumice biti izgrađena zona za slobodno šetanje pasa, čime su, kaže, uvažene potrebe vlasnika kućnih ljubimaca, zatim teretana na otvorenom, kao i najmodernije dečje igralište.

foto: Beoinfo

"Uradićemo sedam kilometara staza kroz šumu, a koristiće se i stabilizovana podloga kao na Ušću, koja se dobro pokazala", rekao je on. Vrednost investicije je 42 miliona dinara, a očekuje se da radovi budu završeni do proleća.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track