ULEPŠAVA SE ZVRK: Počela rekonstrukcija vrtića u Zemunu
Foto: AP/Ilustracija

odvojeno skoro 29 miliona dinara

ULEPŠAVA SE ZVRK: Počela rekonstrukcija vrtića u Zemunu

Beograd -

BEOGRAD - Počeli su radovi na kompletnom uređenju vrtića „Zvrk” u naselju Novi grad na teritoriji opštine Zemun, saopšteno je iz ove opštine.

U toku je uređenje fasade, postavljanje nove elektro-instalacije, renoviranje mokrih čvorova, malterisanje, krečenje svih prostorija, rekonstrukcija dvorišta gde će biti postavljeni novi rekviziti za igru i drugi građevinski radovi.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da opština finansira sve radove kao i da je konkretno za ovaj vrtić odvojeno skoro 29 miliona dinara.

- Naša je obaveza da obezbednimo jednake uslove za svu decu, bez obzira o kom delu Zemuna govorimo. Nećemo stati samo na ovoj rekonstrukciji, već nastavljamo dalje da radimo timski za dobrobit naših najmlađih sugrađana. Veoma je važno da nam deca borave u namenskom prostoru koji odgovara standardima za negu i vaspitanje - kazao je Matić uz napomenu da se raduje svakom izgrađenom ili renoviranom vrtiću i školi.

On je istakao da je nedavno otvoren novoizgrađeni vrtić „Lazar” u Altini, te da su građani ovog dela Zemuna dobili još jedan savremeni objekat.

- U vrtiću u koji je uloženo 120 miliona dinara danas boravi oko 200 mališana na prostoru od 1.500 kvadrata. Prilagođen je za jaslene grupe, koje su smeštene na prvom spratu i za decu iz grupe za vrtić, koja je smeštena u prizemlju. Izgrađen je i opremljen u skladu sa standardima koji podrazumevaju negu i vaspitno-obrazovni rad sa decom - rekao je predsednik opštine.

U dogovoru sa upravom Predškolskih ustanova „Dr Sima Milošević” u narednom periodu radiće se u vrtićima „Bubamara”, „Mala Sirena”, „Roda”, „Kamičak”, „Zemunski biser”, „Čvorak”, „Bubice” i „Palčić”, ali i u drugim objektima gde se ukaže potreba za intervencijama.

Iz opštine Zemun podsećaju da će prvi u nizu objekata koje će graditi Grad Beograd, biti izgrađen u Novogradskoj ulici, čija vrednost radova će iznositi 50 miliona dinara.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track