INCIDENT U MEDICINSKOJ ŠKOLI U BEOGRADU: Aktiviran biber sprej, nastava bila prekinuta zbog opšteg kašljanja i kijanja
Ilustracija, Foto: Shutterstock

panika

INCIDENT U MEDICINSKOJ ŠKOLI U BEOGRADU: Aktiviran biber sprej, nastava bila prekinuta zbog opšteg kašljanja i kijanja

Beograd -

U delu Medicinske škole "Beograd" u Višegradskoj 26, gde se održava nastava za akušerske sestre i vaspitače, oko podneva došlo je manjeg incidenta. Kako je izjavila Nada Trifković, direktorka škole, sumnja se da je jedna od učenica aktivirala biber sprej u toaletu, koji je kod učenika izazvao kašljanje i kijanje.

Ona ističe da profeso je čim je video reakciju kod učenika, postupio kako procedura nalaže. Deca su izvedena napolje, dok se prostorije ne provetre.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Niko od učenika nije povređen. Trifković oštro demantuje navode u pojedinim medijima da je škola bila evakuisana.

- Zanimljivo je da je do incidenata došlo kada je koleginica završila predavanje o maloletničkoj delinkvenciji - navodi Trifković. - Kada je policija došla, prostor je već bio potpuno provetren. U školi smo napravili izveštaj, koji ćemo proslediti školskoj upravi, a nastavljamo sa utvrđivanjem odgovornosti.

Trifković ističe da će biti teško utvrditi ko je doneo i aktivirao biber sprej u školi, upravo zbog toga što ni policija, ni škola nemaju ovlašćenja.

- Policija nema pravo da pretresa učenika, osim ako postoji osnovana sumnja i ima nalog za pretres. Takođe, nemamo pravo da pregledamo šta đaci nose u torbi, kad dođu u školu - ističe Trifković. - To je veoma opasno, jer se tako može desiti, da učenik unese i bombu u školu, a da to niko ne primeti.

(Kurir.rs/Večernje novosti, B.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track