Protesti protiv Bus plusa
Foto: Bus Plus

Protesti protiv Bus plusa

Beograd -
U Bus plusu su Tanjugu rekli da će biti razmatrani svi predlozi koji mogu da unaprede sistem naplate

BEOGRAD - Grupe nezadovoljnih organizovale su danas dva odvojena protesta protiv sistema naplate "Bus plus" a iz te kompanije ocenjuju da su ti protesti upereni protiv uvođenja reda u javni prevoz. Protest na Trgu republike organizovalo je udruženje građana "Narod protiv Bus plusa" dok je na Zelenom vencu slično protestno okupljanje organizovala grupa "99 procenata".

Na protestu na Trgu republike iznet je zahtev za smanjenje cene javnog prevoza, kao i prilikom protesta na Zelenom vencu. U Bus plusu su Tanjugu rekli da će biti razmatrani svi predlozi koji mogu da unaprede sistem naplate, dok predlozi koji zagovaraju vožnju bez plaćanja karte "ne mogu biti opcija jer se javni prevoz svuda u svetu plaća".

Prema njihovim rečima, kontrola putnika u stanicama biće nastavljena jer je to, kako tvrde, najefikasniji način kontrole. "Nova pravila u javnom gradskom prevozu, doneta u cilju njegovog unapređenja, trajna su i ne razmatra se njihovo ukidanje. Eventualno može doći do manjih izmena u načinu vršenja vanredne kontrole u stanicama, tako što će biti uvedeno više kontrolnih tačaka", rekli su u Bus plusu.

U ovoj kompaniji podsećaju da je u skladu sa Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika overavanje svih kartica, pa i personalizovanih, obavezno pri svakom ulasku u vozilo, kao i da će na osnovu tih podataka Direkcija za javni prevoz grada Beograda, donositi odluke o ukidanju pojedinih linija dok će frekventnije biti "pojačane".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track