LEVA OBALA DUNAVA ĆE PROCVETATI Vesić: Dobićemo 35 miliona samo za izgradnju kanalizacione mreže, Beograd će uložiti još 13 miliona, a evo za šta
Foto: Ana Paunković

beograd

LEVA OBALA DUNAVA ĆE PROCVETATI Vesić: Dobićemo 35 miliona samo za izgradnju kanalizacione mreže, Beograd će uložiti još 13 miliona, a evo za šta

Beograd -

Ugovor sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava biće potpisan u narednim danima, a krajem oktobra bi trebalo da bude raspisan tender za radove, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- To je istorijska odluka za građane na levoj obali Dunava, istakao je Vesić.

On je rekao da će Grad Beograd uzeti kredit od EIB u iznosu od 35 miliona evra i da će sam uložiti 13 miliona evra.

- Od EIB smo već dobili donaciju od milion evra za projektovanje čitave kanalizacone mreže koja je potpisana u julu. Uspeli smo da završimo posao koji je trajao nekoliko godina, rekao je Vesić.

On je dodao da je izgradnja kanalizacije planirana mnogo duže i nisu samo uzrok bile poplave koje su se nedavno desile, već su one samo ubrzale proces.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će ugovor biti potpisan u narednim danima, kao i da se nada da će krajem oktobra biti raspisan tender za radove.

- To znači da ćemo, kako je i obećano građanima na levoj obali Dunava, početkom sledeće godine, sa prvim prolećnim danima početi izgradnju kanalizacije. Nije reč samo o fekalnoj kanalizaciji već i o izgradnji prečistača za preradu otpadnih voda tako da će sva kanalizacija koja sa leve obale ide u Savu i Dunav biti direktno prerađena, objasnio je on.

Vesić je podsetio i da JP "Srbijavode" trenutno na levoj obali Dunava čisti oko 160 kilometara kanala.

- Ovih dana raspisan je i tender za izgradnju doma zdravlja u Borči, tako da će oko 150.000 građana na levoj obali Dunava imati bolje uslove za život. Dobra vest za njih je i da je Srbija pred potpisivanjem ugovora za izgradnju puta Zrenjanin - Beograd u okviru koga će biti uređen Zrenjaninski put koji ide duž leve obale dunava, što će mnogo značiti za građane ovog dela grada, zaključio je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track