Najnovije vesti

POČELE GREJNE PROBE: Radijatori bi mogli da budu topli i pre 15. oktobra, evo od čega to zavisi
Foto: Shutterstock

priJAVITE AKO VAM CURE RADIJATORI

POČELE GREJNE PROBE: Radijatori bi mogli da budu topli i pre 15. oktobra, evo od čega to zavisi

Beograd

Stanovnike prestonice od danas i u narednih deset dana očekuju funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja, dok je zvanični početak grejne sezone predviđen za 15. oktobar i ona bi trebalo da traje do 15. aprila.

 

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedno proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih grejnih instalacija, kako bi se proizvodna i distributivna postrojenja što bolje pripremila za predstojeću grejnu sezonu.

 

Ukoliko vam radijatori nisu topli nema potrebe da upućujete reklamacije jer se se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladnom-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

 

Ono što je bitnije jeste da obratite pažnju na ispravnost unutrašnjih instalacija i ukoliko primetite curenje vode iz instalacija, kvar prijavite Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija.

 

Proba toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih kućnih grejnih instalacija obavljaće se prema unapred određenom rasporedu .

Prvi dan grejne probe rezervisan je za toplane "Novi Beograd" i "Mirijevo". Kotlarnice: KBC "Zvezdara" u Preševskoj 31 i u ulici Dimitrija Tucovića 161.

 

Danas, na letnjih 25 stepeni, mnogi ni ne pomišljaju na grejanje, ali meteorolozi najavljuju da će već u četvrtak temperatura biti - prepolovljena. U noći između srede i četvrtka doći će do pada temperature za čak 15 stepeni.

 

Prema važećoj gradskoj odluci, raniji početak grejne sezone moguć je ukoliko je prognozirana prosečna dnevna temperatura ispod 12 stepeni.

 

- Izuzetno, u periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja objekti će biti zagrevani danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometerološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepena Celzijusa ili nižu - stoji na sajtu "Beogradskih elektrana".

 

(Kurir.rs/Blic)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...