MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA: Radojičić obišao Gerontološki zavod u Beogradu (FOTO)
Foto: Tanjug/Miloš Mićanović

Dan starih

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA: Radojičić obišao Gerontološki zavod u Beogradu (FOTO)

Beograd -

Povodom Međunarodnog dana starih gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje u ulici Kralja Milutina.

Tom prilikom, Radojičić je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost ljudima zaposlenim u toj beogradskoj ustanovi, podsetivši da je Grad pomogao Gerontološki zavod sa devet miliona dinara u prošloj godini.

foto: Tanjug/Miloš Mićanović

- Radi se o ustanovi koja već 32 godine radi ovaj posao, sa 250 ljudi, 31 lekarom i ostalim medicinskim osobljem i fizioterapeutima. Oni dnevno imaju između hiljadu i 1.500 poseta na terenu. Obavlja se fizijatrijski tretman i za one koji nisu u mogućnosti da dođu do bolnice, rekao je Radojičić.

Radojičić je kazao da se radi o vrlo značajnoj ustanovi sa edukovanim osobljem i specijalističkim pregledima, poput ultrazvuka i doplera krvnih sudova, koja pacijentima omogućava kvalitetniji život i lečenje na lakši način.

foto: Tanjug/Miloš Mićanović

- U toku posete smo sreli puno osoba od 65 godina i starijih, svi su do jednog bili zadovoljni i zahvalni ljudima koji rade u ovoj ustanovi. Grad Beograd je u prethodnoj godini izdvojio devet miliona dinara za ovu ustanovu, a kupljena oprema u prethodne tri godine od 30 hiljada evra pokazuje da Grad vodi računa o Zavodu i starima. U narednom periodu trudićemo se da ove ustanove budu na još višem nivou, zaključio je gradonačelnik Beograda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track