NASTAVAK SARADNjE DVE OPŠTINE: OPŠTINA SAVSKI VENAC POKLONILA KOMPLET SPORTSKE OPREME ZA KLUBOVE U LEPOSAVIĆU
Foto: Grad Novi Sad

NASTAVAK SARADNjE DVE OPŠTINE: OPŠTINA SAVSKI VENAC POKLONILA KOMPLET SPORTSKE OPREME ZA KLUBOVE U LEPOSAVIĆU

Beograd -

Prilikom današnje posete opštini Leposavić, pomoćnik predsednice opštine Savski venac Aleksandar Dujanović i član Opštinskog veća Miloš Vidović uručili su komplet sportske opreme za klubove u Leposaviću.

Komplet sportske opreme sa majicama, loptama za fudbal, odbojku i košarku, kao i reketima za stoni tenis obradovao je najmlađe sportiste iz FK „Kosmet“, OK „Leposavić“, KK „Kopaonik“ i STK „Leposavić“ koji su se okupili u sportskoj hali u Leposaviću i zajedno sa predsednikom opštine Zoranom Todićem dočekali goste iz Beograda.

Ova aktivnost je realizovana u okviru Protokola o saradnji koji su dve opštine potpisale u februaru ove godine.

Prema rečima člana Veća opštine Savski venac Miloša Vidovića cilj je da se obezbede bolji uslovi za bavljenje sportom i jačanje sportskog duha među decom i mladima na prostoru najsevernije opštine na Kosovu.

-Intenzivno radimo na impelementaciji Protokola u okviru koga smo se fokusirali na zajedničke aktivnosti, pre svega u oblasti kulture, obrazovanja i sporta. Tokom naše posete u aprilu, za mališane predškolskog i školskog uzrasta organizovali smo pozorišne predstave u Leposaviću, u kojima je uživalo više od 300 dece. Ovaj put usmerili smo se na podršku razvoju sporta i nadamo se da će ova oprema biti od koristi klubovima u svakodnevnom radu, a deci koja u njima treniraju motivacija za postizanje boljih sportskih rezultata- naveo je Vidović uz poruku da će opština Savski venac u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti i ubuduće da pruža svu neophodnu pomoć i podršku opštini Leposavić i njenim građanima.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić zahvalio se rukovodstvu opštine Savski venac na čelu sa predsednicom Irenom Vujović na podršci u teškim trenucima.

-Mnogo nam znači ova pomoć, ali pre svega prisustvo naših prijatelja iz Beograda. Ovo je samo jedna od zajedničkih aktivnosti i koraka u saradnji koju ćemo nastaviti- poručio je Todić.

U okviru posete Leposaviću, predstavnici opštine Savski venac obišli su radove na asfaltiranju ulica u ovoj opštini i razgovarali sa lokalnim stanovništvom.

(Grad Beograd)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track