VELIKI DAN ZA LAZAREVAC: Posle 55 godina dobili porodilište
Foto: Beoinfo

svečano otvaranje

VELIKI DAN ZA LAZAREVAC: Posle 55 godina dobili porodilište

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić prisustvovao je svečanom otvaranju vanbolničkog porodilišta u Lazarevcu. Događaju su prisustvovali i potpredsednik Vlade RS i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretarka za zdravstvo Vera Dražić, podsekretar za zdravstvo Aleksandar Stefoski, predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

Radojičić je istakao da je postojanje vanbolničkog porodilišta u Lazarevcu od velike važnosti jer je posle 55 godina ova ustanova smeštena u adekvatnu zgradu, sa izuzetno kvalitetnom opremom, i dodao da će svakako biti angažovan dovoljan broj lekara.

foto: Beoinfo

– Činjenica da će u ovoj zgradi žene moći da se leče i obavljaju preventivne preglede veoma je važna za Lazarevac. Lekarsku karijeru započeo sam upravo u ovoj beogradskoj opštini i danas kao gradonačelnik zaista sam ponosan zbog otvaranja vanbolničkog porodilišta. Danas su ostvareni snovi mnogih lekara koji su radili i rade u Lazarevcu – rekao je Radojičić. On je dodao da Grad Beograd nastoji da ravnomerno razvija sve opštine – prigradske i gradske, kao i da budžet grada nikada nije bio veći zahvaljujući ozbiljnoj i odgovornoj politici na čijem je čelu predsednik Aleksandar Vučić, pa je grad sada u prilici da realizuje projekte poput ovog. – Pre nekoliko nedelja postavljen je kamen temeljac za buduću zgradu Dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama, ali se u isto vreme radi i na infrastrukturi kako u centralnom delu Beograda tako i u Lazarevcu. U narednom periodu republika i grad će uložiti mnogo truda i sredstava kako bi se u potpunosti rešio problem vodosnabdevanja u ovoj opštini. U decembru će mreža BG voza biti proširena do Lazarevca, što je jedna od niza stvari koje će poboljšati kvalitet života građana Lazarevca. Želimo da od ove opštine napravimo idealno mesto za život – rekao je gradonačelnik.

foto: Beoinfo

Nebojša Stefanović je zahvalio građanima Lazarevca koji su se okupili u velikom broju i rekao da, bez pomoći građana, realizacije velikih projekata ne bi bile moguće. – Nastavićemo da radimo kako bi se Lazarevac još brže razvijao, a sve to ne bismo mogli da javne finansije nisu konsolidovane. Danas više nije pitanje da li će se graditi, već šta će se graditi i u kojem roku. Kada govorimo o porodilištu i deci, govorimo o budućnosti. Zbog toga je važno da se najmlađi Lazarevčani rađaju u svojoj opštini jer je to najbolje za njih i njihove roditelje. Ulaganja u ovu opštinu neće biti okončana i podsećam da će početkom naredne godine biti otvorena nova zgada Vatrogasne brigade, a sredinom godine biće započet rad na izgradnji nove policijske stanice – rekao je Stefanović. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar čestitao je Lazarevčanima na završetku projekta koji će mnogo značiti lokalnoj zajednici. – Možda još uvek nismo svi svesni važnosti otvaranja vanbolničkog porodilišta, ali sam siguran da će u narednom periodu svi shvatiti koliko je ovo važno. Predsednik Vučić je bio ovde kada smo polagali kamen temeljac, a posle 50 godina Lazarevac je dobio ono o čemu su mnogi sanjali. Porodilište će zvanično početi da radi od ponedeljka, zaposlen je dovoljan broj lekara i sestara i sada sa nestrpljenjem svi očekujemo rođenje prvog deteta – rekao je Lončar.

foto: Beoinfo

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević rekao je da je danas ispunjen višedecenijski san svih Lazarevčana. – Lazarevac od danas može da stane rame uz rame sa najvećim gradovima u Srbiji. Ovaj objekat je izgrađen najviše zahvaljujući stabilnim finansijama koje su posledica politike predsednika Vučića, ali i zahvaljujući podršci čitave Vlade Republike Srbije i Grada Beograda – rekao je Stević. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je rekao da je izgradnja porodilišta jedan od najvažnijih koraka kako bi se zaustavio proces koji mlade odvodi iz Lazarevca. – Ovo je jedan od strateški najvažnijih projekata za našu opštinu i sve građane. U poslednjih 40 godina nije izgrađen nijedan važniji objekat od ovog u našoj opštini – rekao je Sinđelić. Direktor lazarevačkog Doma zdravlja Jovan Milivojević zahvalio je svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta i naglasio da je u pitanju reprezentativan objekat koji će biti ponos svakog građanina Lazarevca.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track