AKCIJA ĐAČKO PARKING MESTO SE POKAZALA KAO USPEŠNA: Vesić uručio donacije školama sa zoniranog područja
Foto: Ana Paunković

Zamenik gradonačelnika Beograda

AKCIJA ĐAČKO PARKING MESTO SE POKAZALA KAO USPEŠNA: Vesić uručio donacije školama sa zoniranog područja

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zajedno sa direktorom JKP "Parking servis" Andrijom Čupkovićem, uručio je danas nastavna sredstva direktorima 25 osnovnih škola iz zoniranog područja.

Radi se o akciji "Đačko parking mesto", u kojoj se školama pomaže neophodnom tehničkom opremom.

Ta donirana sredstva se nabavljaju od prihoda ostvarenog naplatom parkiranja sa đačkih parking mesta, obeleženih u blizini svih osnovnih škola na području zoniranog sistema parkiranja.

Zamenik gradonačelnika rekao je da se akcija, u okviru koje "Parking servis" ispred svake škole gde postoji zona određuje jedno parking mesto, a sav prihod sa parkiranja odlazi za potrebe škola, obavlja već četvrtu godinu.

- Akcija se pokazala uspešnom, u ovom trenutku imamo 25 osnovnih škola u ovom sistemu, imaćemo sledeće godine 32. Građani koji se parkiraju znaju da daju novac za školu, a škole dobijaju nešto što je njima potrebno. Najviše koristi imaju učenici, odnosno deca, istakao je Vesić.

Kako je kazao, donacija nije mala, za protekle četiri godine iznosi oko 10 miliona dinara, a potom se osvrnuo na društveno koristan efekat akcije.

- Važno je da kao društvena zajednica više pomažemo škole, jer svako ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. To je najvažnija tema za 21. vek, i samo obrazovanjem možemo da dostignemo zemlje koje su razvijenije od nas, naveo je Vesić.

Tehnička oprema obuhvata interaktivne table, projektore, video bimove, računare, razglase, štampače.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track