Najnovije vesti

SINDIKATI PARKING SERVISA O PRETNJI SINDIKALISTE DA ĆE SE ZAPALITI: Sindikat Sloga nije reprezentativan, imaju samo 5 članova i ne mogu da postavljaju uslove rada
Foto: Kurir/Petar Lazović/Ilustracija

reagovanje

SINDIKATI PARKING SERVISA O PRETNJI SINDIKALISTE DA ĆE SE ZAPALITI: Sindikat Sloga nije reprezentativan, imaju samo 5 članova i ne mogu da postavljaju uslove rada

Beograd

Reprezentativni Sindikati JKP "Parking servisa" "Nezavisni sindikat" i „Sindikalna organizacija – Samostalni sindikat“ reagovali su danas povodom pretnje predsednika sindikata "Sloga" da će se samozapaliti.

U saopštenju dva sindikata su navela da "Sloga" broji samo pet članova, te da nema svojstvo reprezentativnosti i ne može u ime većine zaposlenih da ocenjuje uslove rada.

"Imajući u vidu rezultate koje su u proteklom periodu zajednički ostvarili poslodavac JKP „Parking servis“ i reprezentativni sindikati zaposlenih, a koji su nesumnjivo doveli do poboljšanja uslova rada, očigledno je da delovanje Sindikata „Sloga“ predstavlja politički instruisane aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Sindikati su dodali da su aktivno učestvovali u izradi Kolektivnog ugovora, kojim su obezbeđena veća prava za zaposlene.

"Obezbeđena je jednokratna solidarna pomoć na godišnjem nivou i povećani su iznosi za jubilarne nagrade. Isto tako svim zaposlenima koji žive van teritorije grada Beograda obezbeđena je naknada troškova prevoza u javnom saobraćaju od mesta prebivališta do mesta rada. Obezbeđeni su sistematski pregledi za sve zaposlene i organizovan je besplatan boravak u planinskim i banjskim odmaralištima, kao i učešće na sportskim i radno-proizvodnim takmičenjima", navodi se.

Prema rečima reprezentativnih sindikata, uslovi rada u tom preduzeću su poboljšani, kao i savremene tehnologije za rad.

"Posebno ističemo značaj prijema u radni odnos oko 400 zaposlenih u 2018. godini koji su do tada radili preko omladinskih zadruga i agencija za kadrovske usluge i čija su primanja povećana za oko 80 odsto, čime smo obezbedili isti radno pravni status za sve zaposlene. Sramno je što predsednik nereprezentativnog sindikata „Sloga“ zbog ličnog nezadovoljstva i frustracija zbog odsustva podrške zaposlenih pribegava ovakvim metodama, kojima ugrožava svoj ali i živote drugih ljudi", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...