RADOJIČIĆ OBIŠAO OŠ STEFAN NEMANJA NA SENJAKU: Daljinski sistem grejanja dobro funkcioniše, plan da se zatvori još 5 kotlarnica
Foto: Beoinfo

obišao učionice škole

RADOJIČIĆ OBIŠAO OŠ STEFAN NEMANJA NA SENJAKU: Daljinski sistem grejanja dobro funkcioniše, plan da se zatvori još 5 kotlarnica

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić danas je na Savskom vencu, u naselju Senjak, obišao Osnovnu školu "Stefan Nemanja", koja je početkom godine prešla na daljinski sistem grejanja.

Radojičić je u pratnji gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka obišao učionice škole i, kako je rekao, uverio se da je škola dobro zagrejana.

On je, nakon obilaska škole, rekao da sada 350 đaka više nema problem sa grejanjem, a da je Grad ispunio obećanje a da su deca zadovoljna.

Radojičić je dodao da je ukupno milijardu i 400 miliona dinara izdvojeno za energente i za grejanje škola i ove i prethodne godine, te da grad spremno dočekuje zimsku sezonu.

Grad, dodao je, planira da u narednom periodu broj kotlarnica u školama smanji i pojedine priključi na daljinski sistem grejanja, a pojedine direktno na prirodni gas.

"Izuzetno je važno naglasiti da se broj kotlarnica smanjuje. U narednom periodu ćemo zatvoriti još 5 kotlarnica, 2 škole ćemo priključiti na daljinski sistem, a 3 škole će biti povezane sa prirodnim gasom i na taj način će biti grejane", naveo je on.

Kako je istakao, posebno važan je ekološki aspekt, jer su kotlarnice, kao i individualna ložišta, jedan od glavnih zagađivača životne sredine.

"Svaki kotao koji zatvorimo je doprinos smanjenju tog problema. Od 2012. godine do danas je 17 kotlarnica zatvoreno. Tim brojem nismi zadovoljni, očekujemo da rešimo grejanje na način da koristimo obnovljive izvore energije", navodi on.

Radojičić je zaključio da Sekretarijat Grada Beograda zajedno sa gradskim opštinama dobro funkcioniše, da rade zajedno na rešavanju svih gorućih pitanja.

"U opštini Savski venac grad je izdvojio 13 miliona dinara za modernizaciju opreme, energente, infrastruktruru, sređivanje školskih dvorišta...", rekao je Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track