GAK: Radovi na izgradnji škole u naselju Leštane idu po planu
Foto: Beoinfo

Nova škola moći će da primi u punom kapacitetu hiljadu i po đaka

GAK: Radovi na izgradnji škole u naselju Leštane idu po planu

Beograd -

BEOGRAD - Beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da radovi na izgradnji nove škole u naselju Leštani teku po planu i da će đaci na nju moći da računaju od sledeće školske godine.

"Radovi teku po planu, radi se i vikendom, dinamika se poštuje i sledeće godine đaci ovog naselja moći će da računaju na novu školu", rekao je Gak, koji je danas obišao gradilište.

foto: Beoinfo

Kako prenosi Beoinfo, on je istakao da je izgradnja nove škole na mestu stare, montažne koja je srušena jer je bila neuslovna, najvažnija investicija u sektoru obrazovanja ove godine.

"Vremenski uslovi nam idu na ruku da sve protekne bez problema i nadam se da će tako i ostati", dodao je Gak.

Naveo je da će se nova škola prostirati na oko 5.500 kvadratnih metara, da će imati fiskulturnu salu, najsavremenije kabinete, dva sportska terena za košarku i fudbal.

foto: Beoinfo

Nova škola moći će da primi, u punom kapacitetu hiljadu i po đaka.

Izgradnju škole koja će koštati oko 550 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u okviru Programa Vlade Srbije za obnovu i unapređenje objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite koji je usvojen 2016. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track