Za najbolju riblju čorbu nagrada čamac!
Foto: Marina Lopicic

Gročanske svečanosti

Za najbolju riblju čorbu nagrada čamac!

Beograd -
Svečanosti počinju izborom najbolje rakije kajsijevače

BEOGRAD - Tradicionalne, 45. ''Gročanske svečanosti'' biće održane od četvrtka 25. do 29. jula, najavili su organizatori.

Tokom četiri dana manifestacije, organizatori su pripremili bogat program i očekuju između 50.000 i 100.000 posetilaca. Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je na konferenciji za novinare kazao da će ''Gročanske svečanosti'' početi izborom najbolje rakije kajsijevače, posle čega sledi kulturno-zabavni program.

Prema predsedniku Simonoviću, u petak će biti održana izložba tradicionalnih jela, etno predmeta i narodne radinosti ''Etno bazar'', kao i izložba voća, za poljoprivrednike je organizovano stručno savetovanje, a u večernjim časovima koncert će održati grupa ''Riblja čorba''.

Simonović je kazao da je subota namenjena za šahiste, a na turniru će učestvovati kompletna muška i ženska reprezentacija Srbije, dodavši da će u večernjim časovima biti održana pozorišna predstava za decu, kao i smotra folklora.

Nedelja će biti takmičarskog karaktera jer će se nadmetati ribolovci, ali i majstori u spremanju najbolje riblje čorbe, a pobednik će kao nagradu dobiti čamac.

Simonović je kazao da uz ''Gročanske svečanosti'' ide niz pratećih manifestacije, među kojima je posebno značajna 15. likovna kolonija, kao i sportska takmičenja u malom fudbalu, košarci, odbojci i pikadu. Prema Simonoviću, ova manifestacija ima za cilj da privuče mnogobrojne goste iz okruženja.

Simonović je dodao da će već sledeće godina ova manifestacija biti još bogatija i zanimljivija, jer se sprema niz promena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track