Bajatović: Biće promena u lokalnim vlastima

Bajatović: Biće promena u lokalnim vlastima

Politika -
Naši koalicioni partneri iz Srpske napredne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije i drugi žele da se lokalne vlasti, tamo gde je to moguće, upodobe sa političkom voljom koja postoji na nivou Republike, rekao je Bajatović

BEOGRAD - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je danas da će, posle izbora nove vlade Srbije, sigurno biti promena lokalnih vlasti.

"Naši koalicioni partneri iz Srpske napredne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije i drugi žele da se lokalne vlasti, tamo gde je to moguće, upodobe sa političkom voljom koja postoji na nivou Republike", rekao je Bajatović novinarima u Skupštini Srbije povodom spekulacija da će se promeniti vlast u Novom Sadu.

Bajatović je rekao da ne može i da neće licitirati o kojima mestima se radi jer to "nije stvar matematike", već "treba voditi računa o građanima" koji tamo žive. "Svugde tamo gde procenimo da je racionalno, verovatno će se to dogoditi", rekao je funkcioner SPS. Po njegovim rečima, posle formiranja Vlade Vojvodine očito je da više ne postoji politički blok SPS-DS koji je bio "vezivno tkivo" za donošenje političkih odluka u Vojvodini. DS je u Vojvodini formirala vlast bez SPS pošto su socijalisti odlučili da u novu vladu Srbije uđu sa Srpskom naprednom strankom i URS.

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je za današnji novosadski "Dnevnik" da se razgovara o mogućnosti "prekomponovanja" gradske vlasti u Novom Sadu jer je "Demokratska stranka u Novom Sadu ostvarila dobar rezultat, ali daleko ispod onog koji garantuje sigurnu vlast". Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić (DS) je povodom izjave Dinkića rekao da ima "puno poverenje" u koalicione partnere. U Novom Sadu je na vlasti koalicija DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i koalicije predvođene Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

DS je na izborima osvojio 18 odborničkih mandata, LSV, na čijoj listi su bili i kandidati Srpskog pokreta obnove, 15, a koalicija oko SPS-a sedam mandata, tako da imaju 40 od ukupno 78 odbornika. Srpska napredna stranka osvojila je 15 mandata, Romska demokratska stranka šest, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i Dveri po pet, Savez vojvođanskih Mađara i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora po jedan mandat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track