ODLUKA SKUPŠTINE GRADA: Od 1. januara dodatnih 10.000 dinara za drugo dete
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

PODRŠKA NATALITETU

ODLUKA SKUPŠTINE GRADA: Od 1. januara dodatnih 10.000 dinara za drugo dete

Beograd -

Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici Odluku o izmenama i dopunama Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda, kao i Odluku o izmeni i dopuni Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je ovom odlukom utvrđeno da svaka žena od 2020. godine koja ima drugo rođeno dete dobije dodatnih 10.000 dinara od Grada Beograda.

– Ovom novčanom pomoći ukupna naknada će biti 20.000 dinara od Grada Beograda, a ako je porodilja socijalno ugrožena, onda dobija još dodatnih 25.000 dinara – precizirala je Stanisavljevićeva.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Sekretarijat

Ona je podsetila da je u prethodne tri godine, svake godine povećavana naknada za porodilje.

Gradska sekretarka je dodala da je Odluka o izmeni i dopuni Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite usvojena sa namerom da se uvede usluga pomoć u kući za decu sa smetnjama u razvoju.

Stanisavljevićeva je podsetila i na odgovornu socijalnu politiku Grada Beograda.

– Tvrdim da u poslednjih pet godine nijedno socijalno davanje nije kasnilo nijedan dan. Kada je građanima potrebno određeno pravo, oni to dobijaju bez dana kašnjenja. Sva socijalna davanja dopunjuju se sa Republikom Srbije – rekla je Nataša Stanisavljević i naglasila da nijedno socijalno pravo nije oduzeto, već da se postojeća stalno unapređuju.

(Kurir.rs/Beograd.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track