Završena sanacija fiskulturne sale u OŠ "Majka Jugović"

Zemun

Završena sanacija fiskulturne sale u OŠ "Majka Jugović"

Beograd -
Prioriteti škole u narednom periodu su uređenje sportskih terena, rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže i dekorativno osvetljenje

BEOGRAD - U osnovnoj školi "Majka Jugović" u Zemunu završeni su radovi na sanaciji fiskulturne sale čija će rekonstrukcija doprineti bezbednosti đaka, saopštila je ta beogradska opština.

Zamenik predsednika SO Zemun Saša Ljubinković posetio je tu školu i sa direktorkom Jovankom Ljevaja Despotović obišao radove na sanaciji zida fiskulturne sale.

Opština Zemun izdvojila je više od tri miliona dinara za zamenu dotrajalih staklenih prizmi od kojih se sastoji zid fiskulturne sale škole.

Od izgradnje sale 1962. godine, prizme napukle od starosti i vremenskih prilika nisu menjane.

Prema rečima Ljubinkovića, rekonstrukcija sale jedne od najlepših školskih zgrada u Zemunu doprineće bezbednosti đaka, što je jedan od primarnih ciljeva lokalne samouprave.

Prioriteti škole u narednom periodu su uređenje sportskih terena, rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, dekorativno osvetljenje. Opština Zemun će u skladu sa svojim mogućnostima pomoći da ova škola koja se nalazi u Gradskom parku zablista u punom sjaju.

OŠ ''Majka Jugovića'' jedna je od najstarijih srpskih škola Zemuna, koja od 1745. do danas u kontinuitetu obavlja prosvetnu misiju.

Nastava se obavlja u zgradi sagrađenoj 1899. u prostoru u kome se nalazila Prva devojačka škola i Državna ženska realna gimnazija.

Prema postignutim rezultatima u nastavi, vannastavnim aktivnostima i uređenosti brzo je sticala ugled i postajala jedna od najboljih prosvetnih ustanova u Zemunu i Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track