POSTAVLJENI PRE 2 DANA, SADA UNIŠTENI: Oštetili čitač za otključavanje podzemnog kontejnera, Čistoća podnela prijavu
Foto: Tanjug Sava Radovanović

na vračaru

POSTAVLJENI PRE 2 DANA, SADA UNIŠTENI: Oštetili čitač za otključavanje podzemnog kontejnera, Čistoća podnela prijavu

Beograd -

JKP "Gradska čistoća" podneće prekršajnu i krivičnu prijavu protiv nepoznatog ili nepoznatih lica koja su oštetila ploču sa čitačem za otključavanje podzemnog kontejnera, saopštilo je danas to preduzeće.

Kako se navodi, kontejneri su pre dva dana pušteni u rad u delu Njegoševe ulice na Vračaru, ali za nepunih 48 sati nesavesni pojedinac, verovatno revoltiran novim komunalnim rešenjem, oštetio je ploču sa čitačem za otklučavanje kontejnera.

"Neće se tolerisati uništavanje gradske imovine, zato smo odmah reagovali. Već danas ćemo zameniti ploču kontejnera kako bismo sugrađanima obezbedili neometano odlaganje otpada. Zaista se predanim radom i edukacijom trudimo da od Beograda napravimo prestonicu kojom ćemo se ponositi i u tome nas neće sprečiti vandalizam nesavesnih pojedinaca", rekao je direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić.

On je apelovao na pravne subjekte, posebno ugostiteljske objekte, da sklope ugovor s nekim od operatera za odnošenje ambalažnog otpada, ali i da poštuju propise o neophodnosti sudova u koje treba da odlažu otpad.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track