Najnovije vesti

NOVA STABLA ZA NASELJE SUNČANI BREG: Vesić i Miličković u naselju Sunčani breg posadili 25 stabala platana i javora
Foto: Opština Rakovica

NOVA STABLA ZA NASELJE SUNČANI BREG: Vesić i Miličković u naselju Sunčani breg posadili 25 stabala platana i javora

Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, državni sekretar MUP-a Milosav Miličković - obojica članovi Predsedništva SNS, danas su s rakovačkim naprednjacima u naselju Sunčani breg posadili 25 stabala platana i javora.Miličković, koji je i predsednik Opštinskog odbora SNS Rakovica rekao je da se na taj način pruža podrška akciji grada Beograda na pošumljavanju.

On je zahvalio na podršci gradu Beogradu jer su u Sunčanom bregu sve ulice asfaltirane, urađeni su kanalizacija i vodovodna mreža, dok se "pre sedam godina nije moglo doći ni kolima hitne pomoći".

foto: Opština Rakovica

„Veoma je važno da građani na teritoriji čitavog Beograd budu ravnomerno zastupljeni u svojim interesima - što i jesu u ovom momentu“, rekao je Miličković i najavio da će u naselju biti izgrađeni vrtić i mesna zajednica.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je stepen pošumljenosti za šest godina povećan za jedan procenat a da će u narednih 10 godina biti povećan sa sadašnjih 15 procenata na 20 posto površina pod šumom.

foto: Opština Rakovica

„Mi spadamo u zelenije prestonice Evrope, ali nismo time zadovoljni zato što budućnost jeste da imamo više zelenila, jer gradovi koji budu imali više zelenila i čiste vode biće naprosto napredniji, to je budućnost koja nas čeka u 21. veku“, rekao je Vesić.

Кako je istakao, ove nedelje počela je akcija "Drvo generacije", u kojoj će svaki prvi razred svih osnovnih škola Beograda posaditi i brinuti o drvetu osam godina.

foto: Opština Rakovica

„Do kraja godine biće i aplikacija koju je grad pripremio i preko koje će građani videti lokacije gde ćemo saditi drveće, i moći će da izaberu određene lokacije i doniraju ako žele novac - a onda će pored tog drveta stajati njihovo ime i to će biti njihovo drvo“, rekao je Vesić.

On je ocenio da pre sedam godina naselje Sunčani breg ništa nije imalo osim sunca, tako da su, kako je rekao, bili "tužni breg" a sada je posle brojnih investicija postalo mesto u kome ljudi mogu normalno da žive.

„Mi smo ovde danas posadili 25 platana, a bivši gradonačelnik Beograda je u Bulevaru kralja Aleksandra sekao platane - neko seče, a neko sadi“, rekao je Vesić.

Opština Rakovica

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...