RADNIK IZ BEOGRADA U BLOKU 43 NAŠAO 10.000 FUNTI: Evo kako je nagrađen pošteni Bora (FOTO)
Foto: Beoinfo

on je dobro lice beograda

RADNIK IZ BEOGRADA U BLOKU 43 NAŠAO 10.000 FUNTI: Evo kako je nagrađen pošteni Bora (FOTO)

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić primio je danas u Starom dvoru Boru Rujevića, radnika JKP "Parking servis", koji je pronašao veću sumu novca i vratio ga vlasniku i istakao da je on ovim činom u ime svih radnika pokazao koliko pošteno rade za Beograd.

Naime, Rujević je 5. decembra ove godine na placu "Parking servisa" na Međunarodnom terminalu u Bloku 43 na Novom Beogradu pronašao 10.000 britanskih funti i to prijavio svom rukovodiocu.

U roku od petnaestak minuta od prijave Službi obezbeđenja Međunarodnog terminala obratio se Zoran Petrović, vozač kamiona koji je izgubio novac i koji je zahvalio nalazaču i rekao da je pozitivno iznenađen što i dalje ima tako poštenih ljudi.

Vesić je zahvalio Bori Rujeviću navodeći da je on time jasno pokazao kakav Beograd želimo - Beograd koji je solidaran, koji ima poštene i ljude punog srca.

- Rujević je na ovaj način učinio ne samo ono što je normalno za svakog čoveka, već i pokazao da u gradskim preduzećima ima puno poštenih ljudi koji nesebično rade svoj posao za građane Beograda - rekao je Vesić.

foto: Beoinfo

U ime svih zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima Vesić je zahvalio Rujeviću, koji je, kako je rekao, jedan od onih radnika u javnim preduzećima koji tu rade decenijama, ponosni su na svoje preduzeće i doživljavaju ga kao svoju kuću.

Zamenik gradonačelnika je rekao da Rujeviću ovo nije prvi put da je ovako postupio i naveo da je 2001. godine našao 10.000 tadašnjih nemačkih maraka koje je takođe vratio vlasniku, a tokom poplava našao je i novac koji je izgubio jedan od vatrogasaca i odneo ga u policijsku stanicu na Čukarici gde je vraćen vlasniku.

Vesić je Rujeviću poklonio originalnu grafiku Mome Kapora koju, kako je rekao, dobijaju samo posebni gosti Skupštine grada Beograda.

- Neka vas ovaj poklon seća na dobri Beograd kakav ste vi svojim delom učinili - dodao je Vesić.

foto: Beoinfo

Rujević u "Parking servisu" radi na poslovima skladištenja carinske robe već 25 godina, a kako je rečeno, za ovo dobro delo će, kao primeran radnik koji služi za uzor drugima, biti nagrađen od strane tog preduzeća.

- Osećam se poštenim čovekom. Vaspitan sam da budem takav, što kažu 'oteto je prokleto'... - rekao je on i dodao da su mu na poštenom činu čestitali rodbina, ali i kolege u firmi.

Prijemu u Starom dvoru prisustvovali su direktor JKP "Parking servisa" Andrija Čupković i rukovodilac Međunarodnog teretnog terminala Predrag Marković.

Kurir.rs/beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track