Najnovije vesti

OD SUTRA VOZOM IZ LAZAREVCA I BARAJEVA DIREKTNO DO CENTRA: Biće uvedena i probna kružna autobuska linija
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

umrežavanje prigradskih opština

OD SUTRA VOZOM IZ LAZAREVCA I BARAJEVA DIREKTNO DO CENTRA: Biće uvedena i probna kružna autobuska linija

Beograd

Novi uspeh u sve boljem povezivanju beogradskih opština omogućiće građanima Lazarevca i Barajeva da od sutra imaju direktnu i brzu vezu sa centrom grada, kroz dve nove linije BG voza. Nakon što smo 1. septembra uveli liniju do Mladenovca, nastavljamo sa umrežavanjem prigradskih opština i gradskog jezgra, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je istakao da će jedna linija saobraćati na relaciji Lazarevac-Ovča-Lazarevac, a druga na liniji Lazarevac-Resnik-Lazarevac. Istovremeno, biće uvedena i probna kružna autobuska linija. Ona će povezivati železničku i autobusku stanicu, a red vožnje biće usklađen sa polascima i dolascima BG voza.

– Iz ličnog iskustva znam koliko je uvođenje ove linije značajno za sve stanovnike Lazarevca koji rade ili studiraju u centru Beograda. Samo u jednom pravcu, oni će moći da uštede skoro 15-20 minuta, odnosno i do 40 minuta dnevno. Takođe, direktna linija podrazumeva i veći komfor. Mnogo puta sam, pogotovo u studentskim danima, putovao na relaciji Lazarevac-Beograd. Tokom novogodišnjih praznika, to je podrazumevalo i velike gužve. Zbog toga mi je posebno drago što za vreme mog mandata uvodimo upravo ovu liniju. Zahvalan sam svim saradnicima angažovanim na ovom zadatku, kao i „Železnicama Srbije” i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa kojima radimo na projektu proširenja kapaciteta BG voza. Uveren sam da jačamo osećaj pripadnosti građana našoj metropoli kroz sve brojnije i brže veze svih opština unutar Beograda, na putu ka najvišem cilju koji smo sebi zadali u razvoju gradskog transporta: beogradskom metrou – zaključio je Radojičić.

(Kurir.rs/Beoinfo/ FOTO: Zorana Jevtić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...