PINOSAVA DOBILA NOVU ZGRADU MESNE ZAJEDNICE: Predsednik opštine Voždovac razgovarao sa meštanima o problemima
Foto: GO Voždovac

brojan skup

PINOSAVA DOBILA NOVU ZGRADU MESNE ZAJEDNICE: Predsednik opštine Voždovac razgovarao sa meštanima o problemima

Beograd -

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić i član Veća Opštine Ivana Tomić Ilić razgovarali su sa meštanima Pinosave u novoizgrađenoj mesnoj zajednici, na zboru održanom 24. decembra 2019. godine. Imajući u vidu da je cilj skupa bio ne samo sumiranje dosadašnjih investicija u Pinosavi, već i razgovor o problemima i vidovima unapređenja života stanovnika ovog podavalskog naselja, skupu je prisustvovao veliki broj ljudi.

Jedno od pitanja upućenih rukovodstvu Opštine bila je rekonstrukcija škole u Pinosavi, a prema rečima Savića, početak radova možemo očekivati na proleće 2020. godine.

Razgovarano je i o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sekundarne kanalizacione mreže.

„Opština Voždovac je mapirala i popisala ulice u kojima nedostaje sekundarna mreža. Projekat je urađen i predstoji obezbeđivanje finansijskih sredstava“, rekao je Savić.

Od 2014. godine u Pinosavi je urađeno mnogo toga. Izgrađen je potpuno novi objekat mesne zajednice. Kompletno je rekonstruisan Ulica 3. Nova, asfaltirane su 2. Nova, 5. Nova, 6. Nova, 7. Nova i 10. Nova I deo. Rekonstruisana je vodovodna mreža u dužini od 400 metara. Postavljeno je pet novih autobuskih stajališta, od kojih je jedno „pametno“. U isturenom odeljenju OŠ „Vasa Čarapić“, urađen je parket u učionicama i postavljena je ograda oko školskog terena, kao i trotoar u dužini od 150 metara.

foto: GO Voždovac

Tokom tribine, meštani su izneli svoje viđenje šta je najneophodnije rešiti i učiniti boljim. S obzirom na to da su za rešavanje mnogih problema nadležne gradske institucije, dogovoreno je da naredna tibina bude održana u januaru, na koju će biti pozvani i predstavnici gradskih preduzeća.

„Mi smo izabrani da štitimo interese građana i stoga nam je cilj da u plan za sledeće godine uvrstimo ono što nam vi predložite u Pinosavi,“ rekao je Aleksandar Savić. Opština Voždovac će nastaviti direktnu komunikaciju sa građanima Pinosave, kako bi se što pre rešili svi komunalni i infrastrukturni problemi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja