SPREMITE SE RANIJE ZA PRAZNIKE, IZMENJENO JE RADNO VREME Ovo su dežurne apoteke, prodavnice i pošte u Beogradu
Foto: Beta/Miloš Miškov, Beta/Emil Vaš, Shutterstock

do 3. januara

SPREMITE SE RANIJE ZA PRAZNIKE, IZMENJENO JE RADNO VREME Ovo su dežurne apoteke, prodavnice i pošte u Beogradu

Beograd -

Prvi dan nove 2020. godine biće neradan za uslužne objekte širom prestonice, dežuraće samo pojedine apoteke u centru grada i filijala Pošte u Takovskoj ulici. Vozači će moći da odahnu jer će parkiranje biti besplatno 1. i 2. januara. U istom periodu, Beograđani će samo malo duže čekati javni gradski prevoz koji će u prva dva dana januara saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

PRODAVNICE I TRŽNI CENTRI

Većina prodavnica u utorak, 31. decembra će raditi do 18 sati. U sredu, 1. januara, većina prodavnica biće zatvorena.

Posetioci tržnih centara u prestonici moći će da pazare do 18 sati poslednjeg dana 2019. kao i od 2. januara 2020.

POŠTA

U novogodišnjoj noći Glavna pošta u Takovskoj ulici biće otvorena non-stop, dok će filijale koje imaju celodnevno radno vreme u utorak raditi do 17 sati. U sredu, 1. januara, dežuraće samo Glavna pošta, dok će narednog dana do 15 sati biti otvoreni šalteri ekspoziture u Savskoj ulici, a u TC "Stadion", "Novi Merkator", "Big fešn" i u "Šopiju" u Borči do 19 sati.

PREVOZ I PARKING

Gradski prevoz će 1. i 2. januara saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Za 31. decembar planirane su i izmene na linijama koje saobraćaju trasom pored Skupštine, gde će biti organizovan novogodišnji doček.

JKP "Parking servis" neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih praznika, tačnije 1. i 2. januara, ali i u novogodišnjoj noći. U istom periodu biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Takovskoj, Mileševskoj i Kraljice Marije. Javne garaže biće neprekidno otvorene tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

DEŽURNE APOTEKE

Ukupno pet apoteka "Beograd" će, kao i ranijih godina 1. i 2. januara primati kupce 24 časa. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme, u prvim danima nove godine do 18 sati imaće apoteke "Palilula" u Knez Danilovoj, "Braće Kovača" u Krivaločkoj, "Đuro Đaković" u Majke Kujundžić na Zvezdari, u Batajnici i Ulici majora Zorana Radosavljevića. Kao i apoteka "Beograd" u Obrenovcu i Mladenovcu.

GRADSKE PIJACE

Zelene pijace u utorak će raditi od 6 do 19 časova, dok će većina 1. januara biti zatvorena. Skraćeno radno vreme do 13 časova u sredu 1. januara će imati pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode", "Palilula" i "Dušanovac". Planirano je da 2. januara sve zelene pijace rade od 6 do 13 časova. Otvoreni tržni centar - Novi Beograd neće raditi prvoa dana januara, kao ni cvetna pijaca u TC "Krnjača".

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track