GRADONAČELNIK POSLAO PORUKU GRAĐANIMA BEOGRADA: Srećna Nova godina, vodite računa o bezbednosti
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

sve funkcioniše

GRADONAČELNIK POSLAO PORUKU GRAĐANIMA BEOGRADA: Srećna Nova godina, vodite računa o bezbednosti

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas Operativni centar kako bi se uverio da sve funkcioniše u najboljem redu i apelovao na građane koji će na ulici slaviti Novu godinu da vode računa o svojoj bezbednosti, kao i o bezbednosti drigih ljudi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beoinfo

"Na ovom mestu se sakupljaju sve informacije koje se tiču bezbednosti u gradu Beogradu, a takođe i sve ono što se dešava, kao i zadatke koje obavljaju gradske komunalne službe. U ovom trenutku imamo informaciju da sve funkcioniše kako treba i da se ovaj početak novogodisnsjeg slavalja odvija onako kako je i očekivano", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je novinarima u Operativnom centru rekao da se na ulicama Beograda već oseća praznična atmosfera i raspoloženje i ponovo ukazao na opasnost od upotrebe pirotehničkih materijala i na to da se sa mora na odgovoran način postupati i s petardama i sa eventualno upotrebom vatrometa.

"Apelujem da se to radi po proceduri, pažljivo, da ne bi došlo do povređivanja, s ozbirom da su vrlo česte povrede koje se dešava u u tom slučaju", rekao je Radojičić.

Pozvao je sve ljude koji slave da ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola.

"Svim građanima Beograda, svim ljudima koji noćas rade i vode brigu o Beogradu i o tome da slavlje prođe na pravi način i svim gostima želim lep novogodišnji praznik i srećnu Novu godinu", rekao je Radojičić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beoinfo

Naglasio je da Operativni centar, kao i sve gradske službe funkcioinišu 365 dana godišnje, 24 sata dnevno.

"Svim ljudima koji brinu o bezbednosti, sigurnosti i o tome da grad funkcioniše onako kako treba tokom novogodišnjih praznika i tokom cele godine još jednom želim da zahvalim", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je Operativni centar obišao s načelnikom Uprave za vanredne situacije Radetom Milojevićem i gradskim sekretarom Darkom Glavašem.

U Beogradu je večeras za doček Nove godine organizovan koncert na Trgu Nikole Pašića, a program će trajati do dva sata ujutro.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track