Najnovije vesti

DOČEK U BEOGRADU MEĐU NAJMASOVNIJIM U EVROPI: Vesić o proslavi na Trgu Nikole Pašića, bilo oko 80.000 posetilaca
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

bez incidenata

DOČEK U BEOGRADU MEĐU NAJMASOVNIJIM U EVROPI: Vesić o proslavi na Trgu Nikole Pašića, bilo oko 80.000 posetilaca

Beograd

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je doček Nove godine u Beogradu bio među najmasovnijim u Evropi i da zvanične procene kažu da je bilo oko 60.000 ljudi, a da on smatra da je bilo i više, oko 80.000.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

"Plato ispred Skupštine Srbije bio je prepun i 30. i 31. decembra. Imali smo program dve večeri. Prvo veče, 30. decembra, imali smo program namenjen mlađoj publici i tada je bilo oko 50.000 ljudi. Drugo veče, 31. decembra, bio je program namenjen za sve", rekao je Vesić.

On je za Tv Pink naglasio da je doček na platou ispred Skupštine Srbije prošao bez ijednog incidenta, što znači da je organizacija bila dobra, a kontrola na ulazima odlična.

"Bezbednost je važna i to je jedan od razloga zbog čega se turisti odlučuju da dođu u neku zemlju. Beograd ima sve više turista. Mi smo u decembru prešli cifru od milion stranih turista. Ima zemalja koje imaju more pa nemaju milion stranih turista", naglasio je zamenik gradonačelnika.

Dodaje da se neće još dugo čekati a da prihod od turizma u prestonici bude milijardu evra.

Podseća da Beograd živi od turizma, da se više od 30 odsto turista ponovo vraća, što znači da im je bilo lepo.

"Naš sledeći cilj je kongresni turizam gde imamo veliki potencijal. Turisti koji dolaze na kongresni turizam troše mnogo više", istakao je on i dodao da će krenuti rekonstrukcija Sava Centra.

Podseća da u prestonici Srbije danas ima više od 120 hotela, a da ih je 2013. godine bilo šezdesetak.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...