Uzimati tečnost i laganu hranu
Foto: Zorana Jevtić

Hitna pomoć

Uzimati tečnost i laganu hranu

Beograd -
Portparol Hitne pomoći Nada Macura savetuje uzimanje vitamina, voća i povrće, kao i da se nosi odgovarajuća odeća i obuća

BEOGRAD - Uzimanje tečnosti i lagana ishrana saveti su lekara građanima kako da bolje podnesu današnje vremenske prilike, dok se hroničnim bolesnicima savetuje da koriste redovnu terapiju.

Kako je izjavila portparol Hitne pomoći Nada Macura, potrebno je uzimati vitamine, voće i povrće, nositi odgovarajuću odeću i obuću.

Hronični bolesnici trebalo bi da se pričuvaju i izbegavaju veće fizičke napore, saveti su lekara.

Lekarima su se tokom protekle noći, koja je bila teška, najčešće javljali hronični bolesnici, astmatičari i psihijatrijski pacijenti, rekla je Macura.

Macura je savetovala i oprez u saobraćaju vozačima i putnicima koji bi prilikom ulaska i izlaska iz vozila trebalo da budu oprezni, da se drže za šipke u javnom prevozu i obrate pažnju na nagla kočenja.

Posle nekoliko dana toplog vremena i letnjih vrućina, Srbiju je u nedelju zahvatilo zahlađenje koje je donelo nešto niže temperature vazduha, a potom je u utorak i sredu nakon dužeg sušnog perioda u mnogim mestima padala i kiša.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i sparno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom, posle podne, uveče i noću. Ponegde su moguće obilne padavine, a najviša temperatura biće od 28 do 33 stepena.

Vetar će biti slab, promenljivog smera. Najniža temperatura biće od 17 do 22, a najviša od 28 do 33 stepena.

I u Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i sparno s kratkotrajnim pljuskom i grmljavinom. Vetar će biti slab, promenljivog smera. Najniža temperatura iznosiće 20, a najviša 30 stepeni.

U Beogradu je jutros u sedam sati izmereno 20 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track