Najnovije vesti

TRADICIONALNO GORELI BADNJACI ISPRED OPŠTINE ZEMUN: Mališanima podeljeni Božićni slatki paketići
Foto: Beoinfo

u prisustvu sveštenstva i velikog broja građana

TRADICIONALNO GORELI BADNJACI ISPRED OPŠTINE ZEMUN: Mališanima podeljeni Božićni slatki paketići

Beograd

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić sa saradnicima, po narodnom i crkvenom običaju, naložili su danas badnjak na platou ispred opštinskog zdanja u prisustvu sveštenstva i velikog broja građana.

"Zajedno obeležavamo ovaj sveti dan, dan kada čekamo rođene Isusa Hrista i dan na koji svake godine unosimo badnjak u našu kuću, a i kuće svih Zemunaca. Želim svima dobrog zdravlja i uspeha u 2020. godini. Mi ćemo gledati da istrajemo na putu za dobrobit svih nas", istakao je Matić.

foto: Beoinfo

Sveštenik Vladimir Pražić iz Hrama Svetog oca Nikolaja u Zemunu, rekao je da svi treba da se trude podjednako, opština na svojim svetovnim zadacima, a crkva na duhovnim.

"Poželeo bih svima da budu bolji ljudi. Ako budemo bolji hrišćani i pravoslavci onda ćemo biti i bolji građani i sugrađani, onda će se oko nas širiti ljubav. Ovo je praznik ljubavi, porodice i praštanja. Stoga želim svima da ovaj praznik provedu blagosloveno među porodicom, ali i u hramovima koji oslikavaju lepotu i silu božije ljubavi", rekao je otac Pražić.

U svečarskom raspoloženju i uz tradicionalno posluženje, badnjak - simbol radosti rođenja Isusa Hrista, unet je u gradsku kuću svih Zemunaca.

Tom prilikom, mališanima su podeljeni Božićni slatki paketići.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...