INSPEKCIJA U KONTROLI PRODAVNICA: Plastične kese u delu za prodaju voća, na kasama cegeri, papirne i biorazgradive
Foto: Profimedia

sve učestalije prijave građana

INSPEKCIJA U KONTROLI PRODAVNICA: Plastične kese u delu za prodaju voća, na kasama cegeri, papirne i biorazgradive

Beograd -

Koordinisana akcija Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Beograda i komunalnih inspekcija na teritoriji opština Vračar, Voždovac, Zvezdara, Savski venac i Palilula sprovedena je juče povodom sve učestalijih prijava građana da se u velikom broju prodajnih objekata trgovinskih radnji još uvek prodaju plastične kese koje nisu biorazgradive.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za komunalne poslove, akcija je sprovedena na osnovu Odluke o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje robe i usluga.

Pored toga, konstatovano je da su u pojedinim nadziranim trgovinskim objektima, u delu za prodaju voća, još u upotrebi kese koje nisu razgradive, te su one uklonjene po nalogu inspektora.

Кako napominju iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, sa ovakvim vrstama koordinisanih aktivnosti komunalnih inspekcija nastaviće se i ubuduće u cilju poštovanja ove odluke koja je u interesu svih građana Beograda i očuvanja životne sredine.

foto: Shutterstock

Kako napominju iz nadležnog sekretarijata, komunalna inspekcija i ubuduće će nastaviti sa ovim aktivnostima, u cilju poštovanja odluke koja je u interesu svih Beograđana i očuvanja životne sredine.

Tokom januara, inspektori će prekršioce samo opominjati, a neće ih kažnjavati. Nadležni objašnjavaju da je cilj poštovanje odluke, a ne da se po svaku cenu naplaćuju kazne. Najavljeno je da će, u slučaju oglušivanja o ovu odluku, kazna za preduzeće biti 150.000 dinara, 25.000 za odgovornog u firmi i isto toliko za pojedinca.

U onim prodavcima u kojima se i dalje budu koristile plastične kese biće pojačane kontrole. Nadležni ističu da će imena tih objekata biti objavljivana, kako bi sugrađani znali ko ne poštuje odluku koja je u interesu očuvanja životne sredine.

(Kurir.rs/Beoinfo/Novosti/ FOTO: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track