MAČKENBAL! OVO IMA SAMO BEOGRAD: U Domu omladine bira se najlepša mačka! U nedelju sledi udomljavanje maca (FOTO)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

šesti Mrnjau Fest

MAČKENBAL! OVO IMA SAMO BEOGRAD: U Domu omladine bira se najlepša mačka! U nedelju sledi udomljavanje maca (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Šesti novogodišnji "Mrnjau Fest", održaće se 11. i 12. januara u Domu omladine uz poseban program zvaničnog takmičenja mačaka po pravilima Svetske federacije mačaka (World Cat Federation), ali i nadmetanja za titulu najlepše mačke.

1 / 6 Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako se navodi u saopštenju "tokom dva dana mačjeg festivala, od 10 do 18 sati, predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione, a ljubitelji mačaka će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača".

"Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole. Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen filmskim maratonom za celu porodicu kada će se od 11 do 18 sati prikazivati najnoviji crtani i igrani filmovi za ;celu porodicu", navodi se u saopštenju.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prvi dan festivala biće obeležen filmskim maratonom sa najnovijim crtanim i igranim filmovima za celu porodicu.

Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave, negovane i lepo vaspitane mace na udomljavanje.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja, a biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se redje vidjaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Najlepše od najlepših maca će proglasiti sudije iz Nemačke i Italije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track