POČEO SA RADOM КATASTAR U RAКOVICI: Olakšan proces legalizacije objekata
Foto: GO Rakovica

POČEO SA RADOM КATASTAR U RAКOVICI: Olakšan proces legalizacije objekata

Beograd -

U zgradi Gradske opštine Rakovica danas je sa radom počeo da radi katastar. Deo prostorija Republičkog geodetskog zavoda, Službe nepokretnosti Rakovica, tokom decembra je preseljen u prostorije Gradske opštine Rakovica u ulici Miška Кranjca 12.

foto: GO Rakovica

Službu nepokretnosti Rakovica danas su obišli zamenik gradonačelnika Goran Vesić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković i predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Кocić.

Oni su obišli šaltere 14, 15 i 16 Uslužnog centra Gradske opštine Rakovica koji obavljaju poslove katastra, gde su razgovarali sa službenicima i građanima koji su čekali da predaju neki od zahteva. Nakon toga obišli su i prostorije u prizemlju koje su ustupljene Republičkom geodetskom zavodu.

foto: GO Rakovica

Dolaskom katastra, građanima Rakovice je olakšan proces legalizacije objekata površine do 400 metara kvadratnih koji je sada u nadležnosti gradskih opština, kao i drugih poslova koji se nalaze u nadležnosti Republičkog geodetskog zavoda.

Ugovor međusobnoj saradnji Gradske opštine Rakovica i Republičkog geodetskog zavoda potpisan je 17. decembra 2019. godine. Za potrebe Republičkog geodetskog zavoda izdvojene su prostorije u suturenu zgrade GO Rakovica zatim sedam kancelarija na četvrtom spratu i tri šaltera Uslužnog centra GO Rakovica. Ukupna površina čitavog prostora u kojem se nalazi Služba nepokretnosti Rakovica je 438 metara kvadratnih.

foto: GO Rakovica

Radove na adaptaciji prostorija koje su prilagođene potrebama Republičkog geodetskog zavoda, kao i opremanje prostorija izvršila je Gradska opština Rakovica.

Foto: Gradska opština Rakovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track