PENZIONERI STARE RAKOVICE U STRAHU: Kako ćemo u nabavku na Kanarevo brdo ili Vidikovac?
Ilustracija, Foto: Shutterstock

ne znaju kako

PENZIONERI STARE RAKOVICE U STRAHU: Kako ćemo u nabavku na Kanarevo brdo ili Vidikovac?

Beograd -

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obelodanilo je spisak 829 prodavnice u kojma će nedeljom od 4.00 do 7.00 moći da se snabdevaju stariji građani od 65 godina, ali penzioneri u Staroj Rakovici brinu kako će doći do prodavnica u na Kanarevom Brdu i Vidikovcu bez prevoza. Zbog ukidanja gradskog saobraćaja penzionneri iz Stare Rakovice ako nemaju auto sigurno neće stići do objekata udaljenih nekoliko kilometara zbog brdovitog terena.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

- Ovde ima pet solitera, preko 50 višespratnica, još jedan soliter u drugoj ulici, oko stotinu privatnih kuća i ima jedna prodavnica koja nije na spisku za penzionere, već jedan na Vidikovcu i jedan na Kanarevom Brdu. Ta prodavnica na Kanarevom brdu neće zadovoljiti potrebe penzionera Miljakovca 1,2 i 3 i Kanarevog brda. Druga prodavnica je u centru Vidikovca i pitanje je da li može da opskrbi stanovnike Vidikovca a kamoli i još Stare Rakovice, kaže za Kurir jedan od žitelja..

Penzioneri mole da se hitno na spisak hitno doda i prodavnica MAXI koja je najveća, najbolje opskrbljena namernicama i čija je najveća prednost da se nalazi u samom centru Stare Rakovice u Ulici pilota Mihajla Petrovića, kako bi i oni mogli u nedelju 22. marta od 04.00 do 07.00 da kupe hranu i najbitnije stvari za goli opstanak. Takođe, mole da ta prodavnica za njih bude otvorena svake nedelje do okončanja zabrane kretanja licima starim preko 65 godina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track