Najnovije vesti

KONKURS ZA BG VRTIĆE: Samo elektronski do 15. maja
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

konkurs počinje 30. marta

KONKURS ZA BG VRTIĆE: Samo elektronski do 15. maja

Beograd

BEOGRAD - Konkurs za upis u beogradske vrtiće počeće, kako je i planirano, 30. marta, ali će se zahtevi predavati samo elektronski i trajaće duže, do 15. maja, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

"Moramo da se prilagodimo novonastalim okolnostima, ali i da održimo sve procese. Zbog toga će ove godine konkurisanje biti samo onlajn, preko aplikacije e-vrtić", rekao je Gak.

foto: Shutterstock

On je objasnio da će rok biti produžen za oko mesec dana, odnosno da će roditelji za mesto u beogradskim vrtićima moći da šalju zahteve do sredine maja, umesto aprila, saopštila je Gradska uprava.

"Ne očekujem u vezi sa tim veće probleme budući da je u Beogradu i proteklih godina stizalo oko 50 odsto elektronskih zahteva, ali smo svakako tu za sve telefonske konsultacije sa roditeljima koji se mogu obratiti predškolskim ustanovama ili sekretarijatu", rekao je Gak.

On je objasnio da će broj raspoloživih mesta za narednu radnu godinu biti poznat uoči konkursa kada ustanove pošalju broj slobodnih mesta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...