Najnovije vesti

POČINJE DEZINFEKCIJA BEOGRADSKIH OPŠTINA: Gradska čistoća kreće u čišćenje prostora između zgrada na NBGD i Zemunu
Foto: Kurir

izbegavati izlazak na ulicu

POČINJE DEZINFEKCIJA BEOGRADSKIH OPŠTINA: Gradska čistoća kreće u čišćenje prostora između zgrada na NBGD i Zemunu

Beograd

BEOGRAD - Gradska čistoća sutra počinje da dezinfikuje međublokovske površine u 10 beogradskih opština koje su u nadležnosti tog preduzeća, a na prvom mestu biće to Zemun i Novi Beograd.

Dezinfekcija će se raditi sredstvom na bazi aktivnog kiseonika, sa 16 pikap vozila koja se koriste za zaprašivanje komaraca, a tim povodom direktor JKP Gradska čistoća, Marko Popadić apelovao je dodatno na građane da ne izlaze kako bi im olakšali da obave posao.

Akcija dezinfekcije će se, kako kaže, kontinuirano sprovoditi sa ciljem sprečavanja ulaska koronavirusa u stambene zgrade što je od ključnog značaja za stanovništvo.

Međublokovske površine u opštinama Novi Beograd i Zemun biće prve na čijoj će se dezinfekciji raditi upravo i zbog velikog broja stanovnika. Od srede počinje i dezinfekcija stambenih blokova GO Savski venac, Stari grad i Vračar, a u narednim danima i površina na preostalih pet beogradskih opština iz nadležnosti Gradske čistoće, naveo je direktor.

Tokom vanredne situacije, pored redovnih aktivnosti odnosenja smeća i čišćenja, ekipe JKP Gradska čistoća redovno peru ulice, trotoare, autobuska stajališta i sudove za odlaganje otpada pomoću dezinfekcionog sredstva na bazi hlora, koje je propisala Svetska zdravstvena organizacija kao meru za sprečavanje širenja virusa korona. Pored toga preduzeće dezinfikuje i prilaze kliničkim i bolničkim centrima, kao i domovima zdravlja, podseća direktor.

Kurir.rs/Tanjug

 Foto ilustracija Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...