Najnovije vesti

Vesić: U martu više građevinskih dozvola nego u prva dva meseca
Foto: Printscreen Youtube

Beograd već godinama izdaje građevinske dozvole za preko milion kvadrata

Vesić: U martu više građevinskih dozvola nego u prva dva meseca

Beograd

U martu je izdato više građevinskih dozvola nego u januaru i februaru, a dva i po puta više nego u martu prošle godine, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i navodi da sva gradilišta u Beogradu rade.

On je rekao da je u Beogradu u prva tri meseca ove godine izdato građevinskih dozvola za 330.348 metara kvadratnih.

“Grad Beograd već godinama izdaje građevinske dozvole za preko milion kvadrata. U prva tri meseca ove godine izdado je građevinskih dozvola za 330.348 kvadratnih metara. Zanimljivo je da je u martu ove godine izdato najviše u ovoj godini, čak 111 lokacijskih i uskoro i 23. građevinska dozvola za 147.841 kvadrat”, rekao je Vesić.

Kako je saopštio Beoinfo Vesić je naveo da to znači da se u martu, pored vanrednog stanja u kome se država nalazi, najviše gradi.

Posebno raduje, kaže Vesić, podatak da je prošle godine u martu izdato dozvola za nešto manje od 60.000 metara kvadratnih, što jasno govori koliko se više gradi.

Prema njegovim rečima, sva gradilišta u Beogradu rade i to je važno za vreme koje dolazi posle vanrednog stanja.

“U vremenu posle vanrednog stanja borićemo se da obnovimo privrednu aktivnost, a biće lakše ako se sada gradi. Svaki dinar uložen u građevinu pretvara se u tri dinara u bruto domaćem proizvodu”, kaže Vesić.

foto: Profimedia

Navodi da se svi projekti koje finansira Grad rade nezavisno od vanrednog stanja tako da se gradi Bulevar patrijarha Pavla, Savski trg, Bulevar Vudroa Vilsona, nova autobuska stanica i Savski kej.

“Narednih nedelja počinjemo da radimo pristupne saobraćajnice oko nove autobuske stanice, kao i urbani džep na uglu Džordža Vašingtona, Palmotićeve i Hilandarske”, rekao je Vesić.

Pozvao je građane Beograda da poštuju mere Vlade i savete epidemiologa kako bismo merom socijalnog distanciranja pobedili epidemiju.

Takođe, Vesić je zahvalio Beograđanima koji poštuju mere i preporuke.

“Znam da nije lako sedeti u kući, ali i ovo će proći. Sedimo kod kuće i sačuvajmo ljudske živote. Samo mera Vlade Republike Srbije da svi koji imaju više od 65 godina ostanu kod kuće spasla je hiljade života u Srbiji”, kaže zamenik gradonačelnika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...