PILI PIVO, VREĐALI MILICIJU I PEVALI O KORONI: Goran Vesić šokiran ispadima pojedinih Beograđana
Foto: Printscreen Youtube

KLJUČNE DVE NEDELJE

PILI PIVO, VREĐALI MILICIJU I PEVALI O KORONI: Goran Vesić šokiran ispadima pojedinih Beograđana

Beograd -

Na snazi je zabrana kretanja građana od petka u 17 sati do ponedeljka u pet ujutro, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je to najduža zabrana kretanja do sada, ali da su ova i prošla nedelja ključne za suzbijanje epidemije.

On je za TV Pink naveo da epidemiolozi, Svetska zdravstvena organizacija kažu da je najefikasnija i najdelotvornija mera zabrana kretanja, zabrana kontakta među ljudima, jer u tom slučaju virus ne može da se širi.

Podseća da podaci pokazuju da je Beograd najveće žarište, da je 50 odsto zaraženih u prestonici i da zbog toga Beograđani moraju da budu dodatno oprezni.

Kako kaže pre dve nedelje bio je sa komunalnom milicijom i molio građane da se sklone iz parkova - većina je to prihvatila, ali je bilo i bahatih mladića koji su vređali komunalni miliciju, pili pivo i pevali pesme o koroni.

"Većina građana, 95 odsto, poštuje sve mere Vlade Srbije, sprovode ih dosledno. Na žalost, imate manjinu koja to ne poštuje, a kada imate i jedan odsto ljudi koji se ponašaju neodgovorno onda svi možemo da imamo problem", rekao je on.

Ističe da od početka krize deo opozicije, ali i deo medija kritikuje restriktivne mere.

"Oni kao da navijaju da se nešto desi. Ne mogu da shvatim da oni navijaju za koronu, zato što mrze predsednika Srbije ili im se ne sviđa Vlada. U ovo vreme svi treba da budemo zajedno, postoji samo jedna stranka- Srbija i samo jedna borba- da se spasu ljudski životi", naveo je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track