Irena Vujović: Korona ne poznaje granice, zato je važna međunaodna saradnja
Foto: Opština Savski Venac

Pomoć građanima Savskog venca od Ambasade Izraela

Irena Vujović: Korona ne poznaje granice, zato je važna međunaodna saradnja

Beograd -

Ambasada Izreala obezbedila je 350 humanitarnih paketa za građane Savskog venca, čija je distribucija počela danas u prisustvu predsednice opštine Irene Vujović i ambasadorke Izraela Alone Fišer Kam.

Irena Vujović je zahvalila Nj. E. Aloni Fišer Kam na obezbeđenoj pomoći i dodala da će humanitarni paketi, koje je donirala Ambasada Izraela, biti uručeni građanima bez primanja, kao i penzionerima sa nižim primanjima.

- U situaciji kada se ceo svet bori protiv zarazne bolesti Kovid-19, Ambasada Izraela je obezbedila pomoć za naše građane i zahvalni smo im na tome. Korona virus ne poznaje granice, zato je važna međunarodna saradnja i da pružimo podršku jedni drugima u ovoj borbi, što čine i predsednici naših država. Ova donacija je rezultat saradnje i dobrih odnosa koje su gradile naše sve zemlje, a mi ćemo se truditi da budemo dobri partneri i da gajimo prijateljske odnose i u budućnosti – rekla je Vujovićeva.

Vujović je dodala da su volonteri počeli distribuciju paketa građanima i još jednom je apelovala na penzionere da se za dostavu namirnica, lekova i drugih potrepština obrate na brojeve telefona Volonterskog centra opštine Savski venac.

foto: Opština Savski Venac

Ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam je istakla da je čast sarađivati sa Opštinom Savski venac i predsednicom Irenom Vujović.

-Danas uručujemo pakete koje smo tokom jučerašnjeg dana pakovali zajedno sa predstavnicima opštine, volonterima i predstavnicima ambasade. Paketi su namenjeni najugroženijem stanovnistvu, a to su penzioneri koji ne mogu da izadju iz svojih domova. Opštinu Savski venac smo izabrali zbog uspešne saradnje koju imamo, kao i zbog činjenice da je naša ambasada locirana na ovoj opštini, sto znaci da ljude kojima doniramo, srećemo svakodnevno u marketima, na ulici. To su naše komšije i zbog toga nam je sve ovo jako važno – rekla je ambasadorka Izraela.

foto: Opština Savski Venac

Alona Fišer Kam je dodala da je pomoć donirana simbolično dva dana uoči obeležavanja velikog hrišćanskog praznika, Uskrsa, te da se nada da ova donacija građanima bar malo olakšati trenutnu situaciju.

-Želim ovom prilikom da čestitam Uskrs svima, da poželim sigurnost, zdravlje i sreću našim komšijama, Opštini Savski venac i celom srpskom narodu. Takodje, želim da čestitam Pessah celoj jevrejskoj zajednici uz tradicionalni pozdrav HAG PESAH SAMEAH – rekla je ambasadorka Izraela.

Opština Savski Venac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track