JELOVNIK PRILAGOĐEN MERAMA: Narodne kuhinje redovno rade, starijima od 65 obroci na kuću
Foto: Printscreen/ Youtube

ISPORUČUJE SE 10.435 OBROKA

JELOVNIK PRILAGOĐEN MERAMA: Narodne kuhinje redovno rade, starijima od 65 obroci na kuću

Beograd -

Tokom vanrednog stanja narodne kuhinje rade bez prekida, oko 10.500 obroka koji se pripremaju za socijalno ugrožena lica u Gradu Beogradu isporučuju se na vreme, dok se starijima od 65 godina obroci donose na kuću adresu, rekla je gradska sekretarka Nataša Stanisavljević.

"Nije prestala isporuka obroka i obroci se dostavljaju prema dobro utvrđenom planu na punktove Narodne kuhinje kojih u ovom trenutku ima više od 53 na teritoriji Beograda", rekla Stanisavljević, za Tanjug.

Posebno vode računa o korisnicima koji su stariji od 65 godina i njima se obroci dostavljaju na kućnu adresu, zahvaljujući saradnji sa opštinskim centrima i centrima za socijalni rad, objašnjava ona.

Jelovnik je prilagođen, kako navodi, trenutnim merama koje se tiču epidemiološkog rizika i širenja korone virusa, pa je tako izmenjen ubacivanjem gotovih i konzerviranih namirnica.

"Vodimo računa o svakom aspektu bezbednosti. Na punktovima je pojačan nivo higijene i preduzete su sve mere kako bi se smanjio svaki mogući epidemiološki rizik", istakla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

U ovom trenutku isporučuje se 10.435 obroka, kako kaže, i broj je sličan onom u istom periodu od prošle godine.

"Za sada nemamo veću potražnju i povećan broj korisnika. Broj je stabilan u poslednje tri, četiri godine u Beogradu i uvek je između 10.500 do 11.000 isporučenih obroka dnevno. Fluktacija je od oko 500 obroka, ali to zavisi od samih korisnika, koji odu u unutrašnjost ili u inostranstvo, pa se vrate u Beograd", objašnjava.

U slučaju da vanredno stanje potraje, prema njenim rečima, sredstva su obezbeđena za Narodne kuhinje i korisnici nemaju razloga za brigu, jer će i dalje moći da računaju na obroke.

"Budžet Grada Beograda je stabilan i što se tiče tih davanja ka građanima, kao što su socijalna ili ka porodiljama. Sve se na vreme isplaćuje tačno u dan, bez sata kašnjenja", istakla je Stanisavljević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track